Творчий звіт колективів Народного дому м.Болехова, приурочений 105-й річниці проголошення Соборності України "Соборна мати Україно, ти єдина й нероздільна"
22 січ, 2024 0 Коментарів 184 Перегляди

Творчий звіт колективів Народного дому м.Болехова, приурочений 105-й річниці проголошення Соборності України "Соборна мати Україно, ти єдина й нероздільна"

Вчора, 21 січня у Народному домі міста Болехова відбувся творчий звіт колективів Народного дому м.Болехова, приурочений 105-й річниці проголошення Соборності України "Соборна мати Україно, ти єдина й нероздільна".??

Захід розпочали ведучі Оксана Півень та Ярослав Кіцул, які нагадали нам про важливість для сучасної України  події, яка відбулася 105 років тому.?

Композицією "Ми українці" присутніх привітали ліцеїсти початкових класів  Болехівського ліцею №2 "Науковий", керівник - Лідія Каричорт.

Із привітальним словом до всіх присутніх звернувся міський голова Іван Яцинин,  наголосивши, що проголошення Акту Злуки Української Народної Республіки (УНР) та Західноукраїнської Народної Республіки (ЗУНР )- ключова для сучасної України подія на шляху до єдності і незалежності держави. Відтак нагадав, що разом ми працюємо, боремося з російськими окупантами, створюємо знакове і важливе, адже ціль у нас спільна: незалежна, демократична і соборна Україна.

Свято розпочали художніми номерами  "Україно, я тобою горджусь" -  Соліст НД Сергій Половинко та щемливою композицією " Сталеві люди" - народний аматорський жіночий ансамбль"Горицвіт" НД м.Болехова.

З  трепетом душі, зачитала вірш "Молитва" учениця Болехівського ліцею № 1 -Дарина Кальмук , який не залишив байдужим жодного учасника заходу.

Із патріотичними піснями, сповненими любові до рідної землі, оспівуючи світлу пам’ять незліченних жертв, які боролись за незалежність, перед присутніми в залі виступили:
- народний аматорський жіночий ансамбль "Горицвіт" НД м.Болехова;
- солістка  НД м.Болехова Оксана Чекаловська ;
- чоловічий вокальний квартет НД м.Болехова;
- народний аматорський ансамбль "Родина" НД м.Болехова;
- народний   аматорський чоловічий ансамбль" Народні Джерела" НД м.Болехова.

  Вчорашнє дійство нагадало, що  подія  1919 року залишила глибокий слід в історичній пам’яті українського народу та  навічно закарбувалася в історії України величним національним святом. Це свято нагадує нам, що Україна не розділена, що немає окремої Східної і Західної України, а що у нас єдина держава і ми - єдиний народ!??

Привітали працівників культури з професійним святом

Сьогодні, 9 листопада, до Дня працівників культури та майстрів народного мистецтва в Народному домі міста Болехова відбувся урочистий захід. З цієї нагоди секретар міської ради Герецький Ігор Гарікович від імені міського голови Яцинина Івана...

У Болехові відзначили 101-у річницю Соборності України

Сьогодні, 22 січня, в Україні відзначають День Соборності. Саме цього дня 101 рік тому, в 1919 році, відбулася ключова для сучасної України подія на шляху до єдності і незалежності держави – проголошення Акта Злуки Української Народної Республіки...

У Болехові відзначили 101-річницю проголошення ЗУНР

Сьогодні, 1 листопада 2019 року, в музеї історії м.Болехова ім.Р.Скворія з нагоди 101-ї річниці проголошення Західно-Української Народної Республіки відбувся святковий захід «Яскравий приклад світлого горіння – торує шлях для інших поколінь». Участь...

0 Коментарів

Ми у соцмережах

Пошук на сайті

Випадкові новини

Авторизація