Продовжуються громадські обговорення щодо реорганізації шкіл👩‍🏫
19 лип, 2024 0 Коментарів 89 Переглядів

Продовжуються громадські обговорення щодо реорганізації шкіл👩‍🏫

Вчора, 18 липня, заступниця міського голови Ілона Калитин та начальник управління освіти виконавчого комітету Болехівської міської ради відвідали  Козаківку та Поляницю. Громадські слухання відбулися  з метою врахування думки жителів громади щодо перепрофілювання (зміну типу) Поляницького та Козаківського ліцею імені Катерини Мандрик-Куйбіди та ліквідацію філій   початкових класів у с. Бубнище та с.Сукіль.


Заступниця міського голови Ілона Калитин розпочала обговорення, наголосивши, що загальноосвітні навчальні заклади з низькою наповнюваністю класів отримують від Міністерства освіти та науки України освітню субвенцію в недостатній кількості, що не покриває витрати на  оплату праці педагогічних працівників. Відтак, у зв’язку зі зміною розрахункової формули освітньої субвенції перед місцевою владою постає питання доцільності функціонування навчальних закладів у яких недостатня кількість  дітей. 

Начальник управління освіти Богдан Мельник ознайомив присутніх зі змінами у чинному законодавстві та новим порядком формування фонду опати праці працівникам та наголосив, що оптимальним вирішенням проблеми малокомплектності навчальних закладів є оптимізація мережі.
 Директорка  Козаківського ліцею імені Катерини Мандрик-Куйбіди Людмила Крисько та директорка Поляницького ліцею Світлана Барабаш відповіли на всі запитання громадян та висловили свою думку з приводу оптимізації закладів освіти.

Після жвавих обговорень, жителі громади отримали відповіді на свої запитання. Присутні поцікавилися, скільки рейсів буде робити шкільний автобус у день, хто буде супроводжувати учнів у дорозі, станом укриттів та термінами проведення реорганізації закладів. 


Жителі сіл подали пропозицію не ліквідовувати філії початкових класів, а прорахувати скільки коштів потрібно для збереження та зміни її на початкову школу.

У громаді триває обговорення проєкту рішення міської ради щодо реорганізації закладів освіти

Відповідно до Закону України «Про повну загальну середню освіту» з 2027 року в Україні розпочнеться реалізація реформи профільної середньої освіти. Вона передбачає створення ліцеїв для надання якісної профільної середньої освіти. Період реформ,...

Триває звітна кампанія старост старостинських округів у Болехівській громаді

Вчора, 21 лютого 2024 року, у приміщенні адміністративного будинку про роботу за 2023 рік прозвітував староста Поляницького старостинського округу Андрій Стельмах. Участь у звіті взяли міський голова Іван Яцинин, заступник міського голови Ілона...

У Болехові нагородили обдарованих дітей громади

1 червня 2023 року на сцені Народного дому міста Болехова відбулося свято обдарованих дітей «Сузір’я талантів». Цей захід – підсумок навчальних досягнень, творчих здобутків вихованців та здобувачів закладів освіти Болехівської територіальної...

0 Коментарів

Ми у соцмережах

Пошук на сайті

Випадкові новини

Авторизація