Вірний син України повертається додому на вічний спочинок: прийдіть віддати шану Миколі Смоляку
21 сер, 2024 0 Коментарів 55 Переглядів

Вірний син України повертається додому на вічний спочинок: прийдіть віддати шану Миколі Смоляку

Чорний вісник втрати прилетів 12  серпня у родину Смоляків з Гузієва. Цього дня від рук окупантів загинув найкращий син, коханий чоловік, люблячий батько, вірний побратим, надійний товариш Микола Ярославович Смоляк.
Цьогоріч йому мало виповнитися лише 40… І 10 з них він присвятив служінню Українському народові та Україні. На захист держави зі зброєю в руках чоловік став ще у 2014 році. 
Найперше служив у Мукачівському прикордонному загоні Західного регіонального управління Держприкордонслужби України. Відтак Курахівка, Мар'їнка, Маріуполь, Луганськ… Разом із побратимами солдат пройшов важкі бої з окупантами. За час служби відзначився особливою відвагою,   мужністю, стійкістю та патріотизмом. Указом Президента України від 17.02.2016 № 53/2016 був нагороджений відзнакою Президента України "За участь в антитерористичній операції". Серед нагород - відзнака начальника Генерального Штабу Збройних сил України - нагрудний знак «Учасник АТО»;  відзнака Івано-Франківської обласної державної адміністрації та обласної ради "За бойову звитягу", почесна відзнака «Захисник України м.Стрий»; численні подяки та грамоти командирів військових частин та представників органів влади різних рівнів. Отримані нагороди - підтвердження героїзму і самовідданості у боротьбі за свободу та незалежність України нашого воїна. 

Коли розпочалася повномасштабна війна, чоловік без вагань продовжив захищати та боронити нашу державу. Перебував на різних небезпечних позиціях у складі механізованого відділення механізованого взводу механізованої роти механізованого батальйону військової частини А4718.  Виконуючи бойове завдання, загинув внаслідок мінно-вибухової травми. 

Микола Ярославович був справжнім Українським воїном, котрий до останнього свого подиху залишався вірним рідній Україні… Завдяки таким захисникам Україна стоїть і стоятиме, аж до Перемоги!

Для кожного з нас він є новітнім Героєм, який став прикладом для наслідування для всіх українців.
Микола віддав своє життя, аби ми жили у вільній, незалежній державі. А сьогодні, 21 серпня 2024 року, повертається додому «На щиті.
Тож прийдіть вклонитися Герою та віддати йому належну шану. Підтримайте родину загиблого у цей нелегкий час, помоліться за нашого Героя.

Скорботний кортеж із тілом воїна буде у Болехові орієнтовно у другій половині дня (про виїзд кортежу з Долини повідомимо згодом).
Живий коридор формуємо зі сторони Долини вздовж вулиць: Данила Галицького – площа Івана-Франка – 24 серпня – Гузіївська – О.Степанівни - с.Гузіїв.

Захисника України поховають у  Гузієві.
Усім серцем поділяємо біль втрати. Підтримуємо родину у жалобі.
Вічна пам'ять, вдячність і слава Герою України!

У бою за Україну загинув 40-річний уродженець Болехівщини Микола Смоляк

З болем та сумом повідомляємо, що у російсько-українській війні обірвалося життя нашого захисника, жителя Гузієва Смоляка Миколи Ярославовича. Солдат став на захист рідної України ще у 2014 році - ніс службу в Збройних Силах України у зоні...

На щиті, зі свого останнього бою, додому повертається наш захисник Василь Ткач

Серце плаче від відчаю, душа болить від горя… Ми втратили ще одного Героя через те, що якісь покидьки прийшли зі своїми божевільними ідеями «русского міра» на нашу рідну землю під звуки танкових гусениць та вибухи «Градів». Скільки б не минуло часу,...

На Болехівщину прийшла сумна звістка з фронту

Загинув молодий захисник України - 30-річний Василь Ткач з Бубнища. Чоловік народився 25 грудня 1993 року в багатодітній сім’ї у Бубнищі. Тут зростав, навчався, згодом у рідному селі знайшов свою долю – дружину Христину, з якою народили двоє...

0 Коментарів

Ми у соцмережах

Пошук на сайті

Випадкові новини

Авторизація