Урочисто відзначили 25-ту річницю Конституції України
29 чер, 2021 0 Коментарів 969 Переглядів

Урочисто відзначили 25-ту річницю Конституції України

Верховенство права, унітарність та неподільність держави, державна українська мова, визнання найбільшими цінностями людини, її життя і здоров’я, честі і гідності, недоторканності і безпеки – це одні з основоположних канонів існування України, які закріплені її Основним Законом – Конституцією. Відзначення Дня Конституції впродовж 25 років після її ухвалення може сприйматись по-різному, але кожен має погодитись, що цей документ є основоположним для існування нашої держави та встановлює правила, які є необхідними для функціонування держави.
Напередодні державного свята, 25 червня 2021 року, у Народному домі м.Болехова відбулися урочистості з нагоди відзначення Дня Конституції України.
День основного закону України - свято для кожного громадянина нашої країни, для кожного, хто поважає нашу державу, її правові основи. Тож у концертному залі було чимало представників трудових колективів управлінь, відділів міськвиконкому, установ та організацій, громадськість краю.
«Конституція - одна для всіх. Шануймо її, пам’ятаючи, що   ми, як ніхто інший, відповідальні перед Богом, власною совістю, попередніми, нинішніми та прийдешніми поколіннями за державу, на сторожі якої стоїть Основний Закон», -  закликали присутніх ведучі заходу Ярослав Кіцул та Оксана Півень, розпочинаючи свято.
Від імені міського голови Івана Яцинина усіх присутніх з одним з найважливіших державних свят привітала заступниця міського голови Ілона Калитин. У своєму привітальному слові вона підкреслила, що Основний Закон, гарантуючи громадянам абсолютні цінності людини: її життя і здоров’я, честь і гідність, недоторканість та безпеку – закріпив ідеали справедливості та рівності, які сповідують усі цивілізовані країни світу.
При цьому, як зазначила Ілона Калитин, потрібно чітко усвідомлювати одну просту істину: конституційні норм, якими б вони передовими і демократичними не були, самі по собі не змінять життя на краще, вони надають громадянам не тільки широкі права, а й визначає обов’язки. Усім нам потрібні підвищена відповідальність та самовіддана праця.
Особливо теплими слова заступниця міського голови привітала справжніх захисників Конституції України – українських воїнів, які боронять незалежність, державний суверенітет та недоторканість наших кордонів від російського окупанта. «Дякуємо українським солдатам, що можемо святкувати 25-у річницю Конституції у вільній, незалежній, європейській державі», - підкреслила Ілона Калитин.
Цікаву урочисту програму подарували глядачам народний чоловічий аматорський ансамбль «Народні джерела» (керівник Я.Кіцул), вокальне тріо дитячої школи мистецтв, хореографічний колектив дитячої школи мистецтв (керівник О.Сеник), солістки Софія Петрів та Ганна Прокіпчин, квартет Народного дому м.Болехова (керівник М.Стецюк), народний аматорський ансамбль народної пісні «Родина» (керівник М.Стецюк), народний жіночий аматорський ансамбль «Горицвіт» (керівник М.Павлович), інструментальний ансамбль викладачів дитячої школи мистецтв (Керівник Я.Клим’юк), вокальний ансамбль вчителів дитячої школи мистецтв, хоровий колектив працівників культури Болехівщини (керівник Юлія Мороз).

Вам - наша пам'ять і любов

День Героїв Небесної Сотні – пам’ятний день, що відзначається в Україні 20 лютого на вшанування подвигу учасників Революції гідності та увічнення пам’яті Героїв Небесної Сотні. Цей пам’ятний день встановлено Указом Президента України 11 лютого 2015...

День Гідності та Свободи в місті Болехові

21 листопада 2019 року з нагоди відзначення Дня Гідності та Свободи на центральній площі міста, біля пам’ятника Іванові Франку, відбулося тематичне віче «Моя Україно, не згасне ніколи твоєї Свободи вогонь». Сьогодні прийшли пригадати ті часи та...

Як у Болехові святкували День Незалежності України

День Незалежності України – головне державне свято України, яке відзначається щороку 24 серпня на честь прийняття Верховною Радою УРСР Акту проголошення незалежності України, що прийнято вважати датою утворення держави Україна в її сучасному...

0 Коментарів

Ми у соцмережах

Пошук на сайті

Випадкові новини

Авторизація