У Болехові відбулися урочистості з нагоди Дня Державного Прапора
23 сер, 2021 0 Коментарів 589 Переглядів

У Болехові відбулися урочистості з нагоди Дня Державного Прапора

Сьогодні, 23 серпня 2021 року, на площі Івана Франка у Болехові відбулося урочисте віче під назвою «Символ незалежності і волі» з нагоди Дня Державного Прапора України. У святкових заходах взяли участь представники місцевої влади, управлінь, відділів міськвиконкому, громадськість міста.
Урочистою ходою пройшли головною вулицею міста під музичний супровід учні Болехівського ліцею № 1 «Академічний» з полотном Державного Прапора України та зупинилися біля підніжжя пам’ятника Іванові Франку. Святкове віче розпочали ведучі Роксолана Бунчак та Ярослав Кіцул такими словами: 
«Жовто-блакитний стяг– наш прапор в Україні
Державний символ – свідок – ми єдині, 
Святе полотнище для нашого народу -
Він гордо і славно майорить від роду і до роду».
Почесне право підняти Державний Прапор України під звучання Гімну держави та відкрити урочистості з нагоди свята надали міському голові Іванові Яцинину. 
Міський голова привітав присутніх із одним з найбільших державних свят: «День Державного прапора - це не просто дата. Це пам’ять про цілі покоління наших предків, що творили націю і боролися за державність. Це день, коли на карті світу з’явилася незалежна держава Україна із своїми державними символами. Державний прапор є символом нашої незалежної Батьківщини, втіленням національної єдності, честі та гідності. Під його знаменом багато поколінь українців йшло до проголошення самостійної України. Під ним український народ утвердив віковічну ідею про державність і самостійність. Це прапор миролюбства. Його ми маємо берегти і шанувати як найвищу національну святиню.» 
Іван Яцинин побажав усім міцного здоров’я, щасливої долі, родинного затишку та наснаги на довгі і щедрі літа, а також стабільності, миру та успіхів.
З нагоди свята привітали болехівчан та гостей міста учасник бойових дій на Сході України, майор Андрій Сарахман, настоятель собору Святих Жінок Мироносиць митрофорний протоієрей о. Іван Петрів та священник церкви Святої Великомучениці Параскеви Володимир Воробець. 
Музичні вітання для присутніх подарував народний аматорський чоловічий вокальний ансамбль «Народні джерела» Народного дому м.Болехова
Присутні вшанували хвилиною мовчання пам’ять усіх загиблих воїнів, усіх патріотів України, які віддали своє життя, щоб сьогодні вільно майорів наш прапор.
На завершення урочистого віча ведучі Роксолана Бунчак та Ярослав Кіцул побажали доброго здоров’я, добробуту і щастя кожній родині, а також щоб життя було яскравим і багатим, як кольори нашого Державного стягу. Блакитним і мирним, як небо, та жовто-золотистим, як пшеничні поля України.

День Гідності та Свободи в місті Болехові

21 листопада 2019 року з нагоди відзначення Дня Гідності та Свободи на центральній площі міста, біля пам’ятника Іванові Франку, відбулося тематичне віче «Моя Україно, не згасне ніколи твоєї Свободи вогонь». Сьогодні прийшли пригадати ті часи та...

У Болехові відсвяткували День захисника України, День Українського козацтва та 77-у річницю

14 жовтня в День святкування Покрови Пресвятої Богородиці в м.Болехові на Співочому полі відзначали День захисника України, День Українського козацтва та 77-у річницю створення УПА. З нагоди цього свята біля пам’ятного Хреста Героям ОУН-УПА...

У Болехові відбулися урочистості з нагоди Дня Державного Прапора

23 серпня на головній площі міста відбулося урочисте віче з нагоди Дня Державного Прапора України. У святкових заходах взяли участь представники місцевої влади, депутатського корпусу різних рівнів, управлінь, відділів міськвиконкому, громадськість...

0 Коментарів

Ми у соцмережах

Пошук на сайті

Випадкові новини

Авторизація