Афганістан - ти серця мого біль
15 лют, 2022 0 Коментарів 1 004 Перегляди

Афганістан - ти серця мого біль

15 лютого в Україні відзначається День вшанування учасників бойових дій на території інших держав. Пам’ятні заходи з нагоди відзначення цього дня та 33-ї річниці виведення військ з Афганістану сьогодні  відбулися й у Болехові. 
На знак поваги та вічної пам’яті квіти до пам’ятника-символу воїнам–інтернаціоналістам разом з воїнам-афганцями поклали міський голови Іван Яцинин, перший заступник міського голови Василь Юрочко, секретар міської ради Ігор Герецький та  керуючий справами міськвиконкому Іван Івашків.  Опісля в музеї історії м. Болехова ім. Р.Скворія відбувся мистецький вечір «Афганістан - ти серця мого біль». Ведучі заходу, працівники центральної міської бібліотеки Роксолана Бунчак та Світлана Слободянюкрозповіли присутнім про ті страшні події афганської війни, які стали болючим спогадом усіх воїнів-ветеранів, а ще більшим болем для матерів, синів, дружин, які не дочекалися найдорожчих людей – синів України. Та зазначили, що молоді хлопці йшли туди не за орденами та медалями, а свято вірячи, що виконують інтернаціональний обов’язок, що несуть визволення приниженим та поневоленим, що йдуть не вбивати, а захищати нове життя. 
 Зі словами подяки до присутніх воїнів-афганців звернувся від імені міського голови Івана Яцинина  керуючий справами міськвиконкому Іван Івашків. 
«У цей день ми схиляємо голову перед пам’яттю загиблих кращих синів України, а їх більше 3 тисяч. Сьогодні  ми з великою вдячністю згадуємо тих,  хто пройшов цю нелегку війну та гідно, з  честю виконав свій обов’язок. Шановні воїни-афганці, воїни-інтернаціоналісти, ми високо цінуємо  ваші самовідданість, бойовий та життєвий досвід, вміння долати труднощі, досягати поставленої мети. Щиро дякую вам за незбориму силу духу, героїзм, за те, що залишилися живими, за те, що ви завжди залишаєтеся стержнем у  складний для України час. Бажаю вам миру,  здоров’я, здійснення всіх мрій. Нехай ваші сім’ї, близькі   люди, друзі, країна ніколи не знають такого горя, як війна. Прийміть від нас низький уклін, привітання і повагу у цей день», - зазначив Іван Івашків. Усі присутні вшанували пам’ять загиблих хвилиною мовчання.
 Прийшли привітати воїнів-афганців викладачі та вихованці Болехівської дитячої школи мистецтв. Прозвучали пісні та твори у виконанні Юлії Мороз, Ганни Прокіпчин, Іванни Сайко, Василини Коваль,  Назарія Коваля, Арсена Мандрика та Івана Тусика. 

Пам’ятаємо. Перемагаємо…

Вся історія людства, на жаль, це історія війн. Друга світова війна стала найбільш кривавою і жорстокою у нашій історії. Весь світ щороку вшановує пам’ять кожного, хто боровся з нацизмом, жертв цієї страшної війни. Друга світова війна в свої горнила...

Пам’ятаємо…Перемагаємо…

8 травня в Україні відзначають День пам’яті та примирення. У зв’язку з пандемією коронавірусу та карантином масові заходи не проводять, щоб не наражати на небезпеку людей. У Болехові пам’ять полеглих героїв Другої світової війни вшанували хвилиною...

Афганістан. Подвиг. Біль. Пам’ять…

15 лютого в Україні відзначається День вшанування учасників бойових дій на території інших держав. Пам’ятні заходи з нагоди відзначення цього дня та 31-ї річниці виведення військ з Афганістану напередодні відбулися й у Болехові. У п’ятницю, 14...

0 Коментарів

Ми у соцмережах

Пошук на сайті

Випадкові новини

Авторизація