Кабмін затвердив порядок виплати щомісячної допомоги для внутрішньо переміщених осіб
28 бер, 2022 0 Коментарів 769 Переглядів

Кабмін затвердив порядок виплати щомісячної допомоги для внутрішньо переміщених осіб

Допомогу отримають українці, які перемістилися з тимчасово окупованої території у АР Крим і м. Севастополі, а також з територій активних бойових дій, визначених розпорядженням КМУ №204 від 6 березня (Волинська, Донецька, Житомирська, Запорізька, Київська, Луганська, Миколаївська, Одеська, Сумська, Харківська, Херсонська, Чернігівська області та Київ), і отримали довідку про перебування на обліку внутрішньо переміщених осіб.
Допомогу автоматично отримають також внутрішньо переміщені особи, які станом на 1 березня отримували щомісячну адресну допомогу для покриття витрат на проживання.
Допомога надаватиметься у таких розмірах:
  • для осіб з інвалідністю та дітей – 3000 гривень на місяць;
  • для інших осіб – 2000 гривень на місяць.
Виплата допомоги здійснюватиметься через "Ощадбанк" на банківський рахунок (за стандартом IBAN), який отримувач вказав у заяві на допомогу.
Допомога надаватиметься щомісячно з місяця звернення на весь період введення воєнного стану плюс один місяць після його припинення чи скасування. Допомогу виплачуватимуть  повний місяць незалежно від дати звернення за її наданням (тим, хто звернувся до 14 квітня допомогу буде виплачено і за березень також)
Водночас виплата допомоги внутрішньо переміщеним особам не здійснюватиметься за ті місяці, у яких вони отримували щомісячну адресну допомогу внутрішньо переміщеним особам для покриття витрат на проживання, в тому числі на оплату житлово-комунальних послуг.
Щоб отримати допомогу потрібно стати на облік як внутрішньо переміщена особа та отримати відповідну довідку. Також подати заяву на отримання допомоги на проживання (згідно встановленої форми) з документами (реквізити рахунку з банку (за стандартом IBAN), паспорт, код, свідоцтво про народження малолітніх дітей, діти від 14 років особисто з ІД–карткою та додатком 13 про реєстрацію місця проживання, при наявності соціального статусу – підтверджуючі документи (пенсійне посвідчення, довідка МСЕК та ін.) до центру надання адміністративних послуг за адресою м.Болехів вул.Д.Галицького,39.

Евакуйовані на територію Болехівської громади чоловіки зобов’язані прибути до військкомату для

Відповідне розпорядження «Про здійснення окремих заходів правового режиму воєнного стану на території Болехівської територіальної громади» міський голова Іван Яцинин підписав 2 березня 2022. У зв’язку із прибуттям на територію Болехівської...

До уваги тимчасово переміщених осіб на території Болехівської територіальної громади!

Просимо з‘явитись у старостинські округи, в яких ви перебуваєте, або до Центру надання адміністративних послуг Болехівської міської ради (м.Болехів, вул.Д.Галицького, 39) для обліку та подальшої реєстрації. З собою необхідно мати паспорт чи ID...

На території Болехівської міської ради посилено карантинні заходи для стримання поширення

Відповідно до нової редакції постанови Кабінету Міністрів України № 211 «Про запобігання поширенню на території України гострої респіраторної хвороби COVID-19, спричиненої коронавірусом SARS-CoV-2», якою посилено карантинні заходи на всій території...

0 Коментарів

Ми у соцмережах

Пошук на сайті

Авторизація