У БОЛЕХОВІ ВІДЗНАЧИЛИ НОВЕ ДЕРЖАВНЕ СВЯТО — ДЕНЬ УКРАЇНСЬКОЇ ДЕРЖАВНОСТІ
28 лип, 2022 0 Коментарів 823 Перегляди

У БОЛЕХОВІ ВІДЗНАЧИЛИ НОВЕ ДЕРЖАВНЕ СВЯТО — ДЕНЬ УКРАЇНСЬКОЇ ДЕРЖАВНОСТІ

28 липня цього року Україна вперше відзначає День Української Державності. Символічно це свято прив’язане до Дня хрещення Русі-України, яке відзначалося у цей день протягом багатьох років. 
Свято встановлено Указом Президента Володимира Зеленського 24 серпня 2021 року з метою утвердження спадкоємності понад тисячолітніх традицій та історії українського державотворення, а також для протидії російської дезінформації та історичним фейкам про буцімто єдність походження українського та російського народів.
Історія українського  державотворення  засвідчується першими згадками про заснування столиці Древньоруської держави - міста Києва та подіями, пов'язаними з діяльністю князя Київського - Володимира. Її державотворчі традиції продовжили Галицько-Волинське князівство, Українська козацька держава, Українська Народна Республіка, Західноукраїнська Народна Республіка, Українська держава гетьмана Павла Скоропадського, Карпатська Україна та сучасна Незалежна Україна!
Саме на вшанування видатного державотворця Київського князя Володимира Великого, у день Хрещення Київської Русі-України, встановлено День Української Державності!
Сьогодні, з цієї нагоди, на Співочому полі у Болехові відбулося віче за участю керівництва міста, працівників управлінь, відділів міськвиконкому, установ, організацій міста, отців та громадськості міста.
Розпочався захід урочистим підняттям Державного Прапора під звучання Державного Гімну України. Зі словами вітання до присутніх звернулися міський голова Іван Яцинин, отець-декан Собору Святих Жінок Мироносиць ПЦУ Іван Петрів та сотрудник церкви Святої Великомучениці Параскевії УГКЦ Володимир Воробець.
Під час заходу хвилиною мовчання вшанували пам‘ять тих, хто віддав своє життя за нашу країну та Героїв земляків - Степана Уханського, Артема Кулака, Богдана Янишина та Миколи Іваніва. 
Завершилося віче спільним виконанням духовного гумну України "Боже великий єдиний"
Квіти шани і вдячності від жителів громади до могил, пам’ятних знаків борцям за Незалежність України поклали міський голова Іван Яцинин та старости старостинських округів. 

ДЕНЬ ЄДНАННЯ – ПРИЄДНУЙСЯ!

Сьогодні, 16 лютого 2022 року, відповідно до Указу Президента України Володимира Зеленського оголошено Днем єднання. В умовах зростання гібридних загроз з метою посилення консолідації українського суспільства, зміцнення його стійкості закликаємо...

У Болехові відзначили 101-у річницю Соборності України

Сьогодні, 22 січня, в Україні відзначають День Соборності. Саме цього дня 101 рік тому, в 1919 році, відбулася ключова для сучасної України подія на шляху до єдності і незалежності держави – проголошення Акта Злуки Української Народної Республіки...

У Болехові відзначили 101-річницю проголошення ЗУНР

Сьогодні, 1 листопада 2019 року, в музеї історії м.Болехова ім.Р.Скворія з нагоди 101-ї річниці проголошення Західно-Української Народної Республіки відбувся святковий захід «Яскравий приклад світлого горіння – торує шлях для інших поколінь». Участь...

0 Коментарів

Ми у соцмережах

Пошук на сайті

Випадкові новини

Авторизація