Міський голова Богдан Мельник взяв участь у нараді про стратегію розвитку області на 2021-2027 роки в галузі екології
20 лис, 2019 0 Коментарів 803 Перегляди

Міський голова Богдан Мельник взяв участь у нараді про стратегію розвитку області на 2021-2027 роки в галузі екології

Сьогодні під керівництвом заступників голови обласної державної адміністрації Дмитра Романюка та Василя Івасика, керівників структурних підрозділів ОДА, науковців й представників громадських організацій відбулася нарада щодо розробки розділу в галузі екології як складової Стратегії розвитку Івано-Франківщини на 2021-2027 роки.
«Питання розробки Стратегії області на період 2021-2027 роки є одним із ключових пріоритетів для керівництва обласної державної адміністрації. Наразі ми проводимо систематичні галузеві зустрічі з метою врахування пропозицій експертів різних галузей для ефективного формування цього важливого документа», - наголосив, розпочинаючи нараду Дмитро Романюк.
Василь Івасик зазначив: «Екологічна безпека нашого регіону є надзвичайно важливою для подальшого його розвитку. В області є цілий ряд проблемних напрямків, які пов’язані з екологією. Вважаю, що Стратегія розвитку Івано-Франківщини на 2021-2027 роки, в контексті екологічної безпеки Прикарпаття, має пріоритетне значення».
Начальник управління екології ОДА Андрій Пліхтяк розповів про основні концептуальні напрямки у сфері захисту екологічного середовища області, які необхідно врахувати у цій Стратегії, зокрема, будівництво очисних споруд й каналізаційних мереж, заходи поводження із відходами, вирішення екологічної проблеми функціонування Калуського гірничо-промислового комплексу, формування екологічної мережі, захист природно-рослинних ресурсів та заповідників.
Надійшли пропозиції від науковців та представників громадських організацій щодо будівництва сміттєпереробних заводів, створення єдиного центру екологічного моніторингу, ключової регіональної екологічної лабораторії, проведення протипаводкових заходів, наукового й практичного використання інформації про кліматичні зміни у регіоні та інші. Структурним підрозділам обласної державної адміністрації доручено опрацювати ці напрямки для врахування їх в Стратегії розвитку Івано-Франківщини на 2021-2027 роки.

Міський голова Богдан Мельник взяв участь у відкритті рекреаційного місця на межі

Вчора, 15 жовтня 2019 року, на межі Івано-Франківської та Львівської областей відбулось урочисте відкриття місця для відпочинку. Участь у заході взяли заступник голови Івано-Франківської обласної державної адміністрації Василь Івасик, начальник...

У Болехові є перспектива модернізувати міський ЦНАП

Місто Болехів стало кандидатом в учасники міжнародної програми «U-LEAD з Європою» (далі - Програма), яка сприяє розширенню можливостей місцевих громад для надання громадянам високоякісних адміністративних послуг через створення та підтримку Центрів...

Богдан Мельник взяв участь у засіданні «круглого столу» із обговорення перспектив розвитку гірських

У рамках проекту «Сталий розвиток українських Карпат» за участю першого заступника міністра регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства України В’ячеслава Негоди, голови облдержадміністрації Дениса Шмигаля та заступника...

0 Коментарів

Ми у соцмережах

Пошук на сайті

Випадкові новини

Авторизація