Зміни в монетизації пільг на житлово-комунальні послуги: що потрібно знати
14 лют, 2023 0 Коментарів 371 Перегляд

Зміни в монетизації пільг на житлово-комунальні послуги: що потрібно знати

У січні 2023 року завершено реформу монетизації пільг. Пільги на оплату житлово-комунальних послуг їх одержувачам з січня цього року надаються виключно у грошовій готівковій формі.

Людина відтепер може отримати «на руки» свої гроші й, зекономивши енергоресурси, витратити заощаджене на інші потреби. Очікується, що таким чином буде підвищена мотивація громадян до енергоощадження.

Зміни, що набули чинності, стосуватимуться пільговиків, які минулого року отримували пільги у грошовій безготівковій формі. Кошти надходили на обліковий запис в АТ «Ощадбанк», звідки спрямовувалися надавачам житлово-комунальних послуг.

Тепер виплата пільг на оплату житлово-комунальних послуг здійснюватиметься у грошовій готівковій формі – кошти перераховуватиме Пенсійний фонд України.

Пенсіонерам, які до грудня 2022 року отримували пільги у грошовій безготівковій формі, виплата здійснюватиметься шляхом перерахування коштів на їх пенсійні рахунки в уповноважених банках або через відділення Укрпошти, де людина одержує пенсію.

Пільговикам, які не є пенсіонерами, кошти на виплату пільг перераховуються на їх поточні рахунки, відкриті ПФУ в Ощадбанку.

Про відкриття рахунку в банку органи Пенсійного фонду України інформують пільговика.

Щоб одержати кошти з такого рахунку, потрібно особисто звернутися до Ощадбанку для укладення договору про відкриття банківського рахунку.

Якщо ж пільговик бажає отримувати кошти на рахунок в іншому банку або через відділення Укрпошти, він має звернутися з відповідною заявою до органу ПФУ.

Слід зазначити, що пільговики, які отримають пільгу у грошовій готівковій формі, зобов’язані самостійно сплачувати щомісяця вартість фактично спожитої послуги. Тобто АТ «Ощадбанк» більше не адмініструватиме розрахунки пільговика з надавачами житлово-комунальних послуг як це було при наданні пільги у грошовій безготівковій формі.

Виплата житлових субсидій для відшкодування витрат на оплату житлово-комунальних послуг у грошовій готівковій формі за вересень 2020 року
Інші новини жов. 2020

Виплата житлових субсидій для відшкодування витрат на оплату житлово-комунальних послуг у грошовій

30 вересня цього року в область надійшли кошти для проведення виплати житлових субсидій на оплату житлово-комунальних послуг, придбання скрапленого газу, твердого та рідкого пічного побутового палива у грошовій готівковій формі за вересень 2020...

До уваги отримувачів житлових субсидій та пільг на оплату житлово-комунальних послуг!
Інші новини вер. 2020

До уваги отримувачів житлових субсидій та пільг на оплату житлово-комунальних послуг!

З 1 серпня 2020 року в Україні відкрито ринок природного газу для побутових споживачів, що надає можливість громадянам самостійно обирати постачальника газу. Для розрахунку розміру житлових субсидій та пільг на оплату житлово-комунальних послуг,...

Постановою КМУ запроваджено дистанційну оплату житлово-комунальних послуг
Інші новини травень. 2020

Постановою КМУ запроваджено дистанційну оплату житлово-комунальних послуг

Департамент розвитку громад, територій, дорожнього, житлово-комунального господарства, містобудування та архітектури ОДА інформує про новий механізм дистанційної оплати за послуги ЖКГ. Постановою Кабінету міністрів України «Про розвиток соціальних...

0 Коментарів

Ми у соцмережах

Пошук на сайті

Випадкові новини

Авторизація