9 травня - День Європи
09 травень, 2023 0 Коментарів 714 Переглядів

9 травня - День Європи

Цього року ми вперше спільно з державами Європейського Союзу  відзначаємо День Європи 9 травня. Відповідний Указ Президент України підписав 8 травня 2023р. Це  крок до світлого майбутнього. Він символізує відхід від радянщини та підтримання європейських ідей.

Для українців  – це особливий день, адже нашу країну та Європейський Союз єднають спільні цінності, історія та культура. 
День Європи — це символ започаткування нової успішної моделі мирної співпраці між Україною та Європою, що ґрунтується на спільних цінностях та інтересах.

Вже другий рік ми живемо в умовах війни. У сьогоднішніх реаліях, український народ героїчно відстоює від рашистської навали свободу, історію, демократію, культуру, людські життя та мрії усієї прогресивної Європи. Україна — це щит Європи й всього світу.

Насамперед наша країна є європейською країною не тому, що географічно знаходиться в центрі Європи, а тому, що українці здавна сповідують ті принципи свободи й незалежності, які притаманні багатьом народам цивілізованих держав.
День Європи в Україні є ще однією чудовою можливістю нагадати іншим і підтвердити, що українці — європейська нація.
Україна не просто центр Європи, а самісіньке серце її.

Цього дня потрібно подякувати Європейським країнам за  значну підтримку, яку вони надають нашій державі та громадянам України в такий скрутний для нас час.

Відтепер в Україні 9 травня будуть відзначати День Європи - Указ Президента
Інші новини травень. 2023

Відтепер в Україні 9 травня будуть відзначати День Європи - Указ Президента

Сьогодні, 8 травня 2023 року, Президент України Володимир Зеленський підписав указ, який запроваджує в Україні святкування Дня Європи 9 травня. Документ оприлюднений на сайті Офісу президента. У ньому, зокрема, зазначається: "Усвідомлюючи...

День Європи в Україні
Інші новини травень. 2022

День Європи в Україні

Дане свято бере початок в післявоєнний час (після Другої світової війни), коли практично вся промисловість була знищена або перебувала в край поганому стані. Відомий тогочасний політик Роберт Шуман запропонував європейським державам об’єднати свою...

16 травня - День Європи в Україні
Інші новини травень. 2020

16 травня - День Європи в Україні

З 2003 року в третю суботу травня в Україні відзначається День Європи відповідно до Указу Президента № 339/2003 від 19 квітня 2003 року. Відправною точкою на шляху до встановлення Дня Європи вважається Декларація Шумана. 9 травня 1950 року в Парижі...

0 Коментарів

Ми у соцмережах

Пошук на сайті

Випадкові новини

Авторизація