Фахівці Міжнародного медичного корпусу провели тренінг з питань гендерно зумовленого насильства
12 травень, 2023 0 Коментарів 370 Переглядів

Фахівці Міжнародного медичного корпусу провели тренінг з питань гендерно зумовленого насильства

Вчора, 11 травня 2023 року, гуманітарна організація Міжнародний медичний корпус (International Medical Corps) провела у Болехові тренінг з питань базових концепцій гендерно зумовленого насильства. Його учасниками були представники Болехівської міської ради, управління освіти, управління праці, медики а також працівники соціально-психологічних служб та закладів освіти Болехівської територіальної громади. Спікером заходу була заступниця менеджерки організації  з протидії гендерному насильству Оксана Магас.

Метою таких навчань, за словами організаторів, є підсилення діяльності із запобігання та реагування на гендерно зумовлене насильство, бо саме цього вимагає ситуація, що склалася в нашій країні. 

Під час тренінгу з питань гендерно зумовленого насильства були розглянуті поняття стать та гендер, гендерні ролі та гендерні стереотипи, гендерно зумовлене насильство та його види. Присутні обговорили важливі питання з профілактики та запобігання ГЗН, а також супровід постраждалих від насильства.


У ході тренінгу учасники змогли обговорити складні кейси та поділитися власним досвідом. Дізналися про алгоритм дій для виходу з насильницьких стосунків та де шукати допомоги.


Під час тренінгу між слухачами, спікером  Оксаною Магас, тренерами Надією Янкевич та Світланою Максимович був жвавий фідбек. На кожне поставлене запитання учасники заходу отримували чітку та аргументовану відповідь. Окрім того, практичні завдання, інтерактивні вправи та робота в групах допомогла учасникам тренінгу не тільки зрозуміти, а й швидко запам’ятати подану інформацію.


Всі учасники заходу отримали сертифікат про успішне проходження тренінгу та сподіваємося  застосовуватимуть отримані знання на практиці.


На завершення заступниця міського голови Ілона Калитин подякувала представникам організації за якісну організацію тренінгу, фахове подання матеріалу та вміння тренерів знайти контакт з аудиторію, завдяки чому навчання пройшло результативно й успішно. А також запросила фахівців організації завітати до громади ще раз, аби якомога більше спеціалістів  послухали програму тренінгу.





Мінсоцполітики: Не дай домашньому насильству шанс
Інші новини кві. 2021

Мінсоцполітики: Не дай домашньому насильству шанс

Мінсоцполітики як національний координатор з питань запобігання та протидії домашньому насильству та насильству за ознакою статі співпрацює з усіма зацікавленими міністерствами і відомствами, неурядовими громадськими організаціями з метою...

16 днів проти насильства
Інші новини лис. 2020

16 днів проти насильства

У період з 25 листопада до 10 грудня відбуватиметься щорічна Всеукраїнська акція „16 днів проти насильства”. Метою цієї акції є привернення уваги громадськості до проблем гендерно зумовленого насильства. Цьогоріч девіз кампанії «Розфарбуємо світ в...

Президент України підписав указ про невідкладні заходи із запобігання та протидії домашньому насильству
Інші новини вер. 2020

Президент України підписав указ про невідкладні заходи із запобігання та протидії домашньому

Президент України Володимир Зеленський і перша леді Олена Зеленська провели зустріч з представниками громадських та міжнародних організацій щодо реалізації державної політики з протидії та запобігання домашньому насильству. Під час виступу Глава...

0 Коментарів

Авторизація