20 червня - Всесвітній день біженців
20 чер, 2023 0 Коментарів 288 Переглядів

20 червня - Всесвітній день біженців

Щороку, 20 червня, у світі відзначають Всесвітній день біженців, заснований Організацією Об’єднаних Націй на честь сили, мужності, витримки мільйонів біженців по всьому світу.

Всесвітній день біженців перш за все є нагодою згадати про тих, хто був змушений покинути свої домівки, родину, роботу, друзів, своє звичне та налагоджене життя,  тих, хто був змушений тікати зі своєї батьківщини та шукати притулок і захист в незнайомих, чужих країнах. 

На жаль, наша держава також  зіткнулася із найбільшою у своїй історії кризою внутрішнього переміщення. Повномасштабна агресія російської федерації проти України спричинила небачену з часів Другої світової війни хвилю міграції. Значна частина населення України перетворилася або на внутрішньо переміщених осіб, що шукають безпечніші місця на території України, або на біженців за кордоном, що втекли від смерті, яку несе російська окупаційна армія.

Стала прихистком для внутрішньо переміщених осіб і Болехівщина. З перших днів війни жителі нашої громади  миттєво організувалися, звідусіль зносили та звозили найнеобхідніше для мешканців тих областей, які найбільше постраждали від збройної агресії. Для тимчасового поселення евакуйованих жителів інших областей України були облаштовані місця у комунальних об’єктах громади. 

Станом на 16.06.2023 на території Болехівської територіальної громади зареєстровано 2754 біженців, евакуйованих та інших осіб, вибули 2186 осіб. Залишилося проживати 568 осіб, з яких: 560 тимчасово мешкають у приватному секторі та 8 – у приміщенні КНП «Болехівська ЦМЛ». Болехівська міська філія обласного центру зайнятості постійно працює з внутрішньо переміщеними особами щодо їх працевлаштування. На даний час до служби звернулося 41 внутрішньо переміщених осіб, яким надано консультативні послуги. З них: 13 осіб працевлаштовані. 

Сьогодні висловлюємо повагу та вдячність усім небайдужим краянам за неймовірну підтримку переміщених осіб з перших хвилин російської агресії, за безпечний прихисток та допомогу.

Впевнені, що Україна обов’язково переможе і наші громадяни, які змушені були покинути свої рідні домівки, обов’язково повернуться додому, на звільнену від агресора та окупанта рідну землю!????

20 червня- Всесвітній день біженців
Інші новини чер. 2022

20 червня- Всесвітній день біженців

20 червня світ відзначає День біженців. Рік тому ZN.UA спільно з УВКБ ООН (Агентством ООН у справах біженців) підготувало проєкт «Рецепти нового життя», в якому розповіло історії кількох біженців, котрі були змушені залишити власну країну через...

1 червня багато країн святкують Міжнародний день захисту дітей та Всесвітній день батьків!
Інші новини чер. 2022

1 червня багато країн святкують Міжнародний день захисту дітей та Всесвітній день батьків!

Рішення про проведення Міжнародного дня захисту дітей було прийняте на Всесвітній конференції, присвяченій питанням благополуччя дітей, яка відбулася в Женеві в 1925 році. Чому це дитяче свято було вирішено відзначати саме 1 червня? За однією з...

0 Коментарів

Ми у соцмережах

Пошук на сайті

Авторизація