Як захистити дитину від кібербулінгу
21 лис, 2023 0 Коментарів 172 Перегляди

Як захистити дитину від кібербулінгу


У соціальних мережах діти можуть наразитися на цькування від однолітків. Така форма агресії отримала назву кібербулінг. Тож наводимо кілька порад, як діяти батькам у таких випадках.

1. Дізнавшись про цькування дитини в інтернеті, підтримайте її. Поясніть, що це не її вина та запевніть, що разом ви зможете з цим упоратися.
2. Обов’язково збережіть (зробіть скриншот) повідомлення та зображення, які містять образливі дописи або залякування. Ця інформація може бути надана правоохоронцям як доказ кібербулінгу.
3. Внесіть у чорний список та заблокуйте сторінки/акаунти/номери телефонів, з яких відбувається цькування. Іноді кривдник відступає, коли не отримує очікуваної реакції.
4. Перевірте налаштування приватності сторінки дитини. Приберіть з неї всю особисту інформацію.
5. На деякий час приховайте сторінку. Якщо дитина відчуватиме себе обмеженою у спілкуванні з друзями, створіть їй нову з іншим ім’ям та вигаданим фото.
6. З’ясуйте, чи знайома дитина з агресором у реальному житті та що їй відомо про нього.
7. Якщо попри всі вжиті заходи атаки не припиняються, варто звернутися до Департаменту кіберполіції на номер гарячої лінії: 0 800 505 170.

Якщо вам став відомий факт незаконного переміщення дитини-сироти на ТОТ або територію рф – обов’язково зателефонуйте до Мінреінтеграції
Інші новини чер. 2022

Якщо вам став відомий факт незаконного переміщення дитини-сироти на ТОТ або територію рф –

Ящо Ви стали свідком незаконного переміщення дітей-сиріт на тимчасово окуповану територію або територію рф, обов’язково повідомте про це за профільному фахівцю Мінреінтеграції Наталія Ємець за телефоном 050-562-03-13. Також можна зателефонувати на...

25 ТРАВНЯ — МІЖНАРОДНИЙ ДЕНЬ ЗНИКЛИХ БЕЗВІСТИ ДІТЕЙ
Інші новини травень. 2022

25 ТРАВНЯ — МІЖНАРОДНИЙ ДЕНЬ ЗНИКЛИХ БЕЗВІСТИ ДІТЕЙ

Сьогодні у світі відзначають Міжнародний день зниклих безвісти дітей. В Україні відбувається безліч трагедій, пов’язаних зі зникненням дітей різного віку. Це велика трагедія для рідних та близьких, яким довелося пережити біль втрати своєї дитини....

Презентовано чат-бот «Кіберпес» для допомоги у боротьбі з кібербулінгом
Інші новини чер. 2020

Презентовано чат-бот «Кіберпес» для допомоги у боротьбі з кібербулінгом

Міністерство цифрової трансформації у співпраці з ЮНІСЕФ та за інформаційної підтримки Міністерства освіти і науки України, Координаційного центру з надання правової допомоги та Міністерства юстиції України випустило чат-бот «Кіберпес». У чат-боті...

0 Коментарів

Ми у соцмережах

Пошук на сайті

Авторизація