25 ТРАВНЯ — МІЖНАРОДНИЙ ДЕНЬ ЗНИКЛИХ БЕЗВІСТИ ДІТЕЙ
25 травень, 2022 0 Коментарів 546 Переглядів

25 ТРАВНЯ — МІЖНАРОДНИЙ ДЕНЬ ЗНИКЛИХ БЕЗВІСТИ ДІТЕЙ

Сьогодні у світі відзначають Міжнародний день зниклих безвісти дітей. В Україні відбувається безліч трагедій, пов’язаних зі зникненням дітей різного віку. Це велика трагедія для рідних та близьких, яким довелося пережити біль втрати своєї дитини.
Офіційний символ цього дня – зображення квітки незабудки. Назва рослини говорить сама за себе: не забувай, памʼятай мене!
Кожний випадок – це окрема історія та драма. Одні діти просто губляться, інші – тікають з дому. Дітей викрадають, вони стають жертвами злочинців.
В групі ризику перебувають діти підліткового віку, адже саме у цей час відбуваються, як фізичні зміни в організмі, так і психологічні. Діти такого віку дуже вразливі, оскільки ще не можуть обʼєктивно оцінювати ризики своїх дій. Підлітки шукають підтримки та розуміння, можуть піддаватися негативному впливу з боку інших: однолітків, дорослих, телебачення та Інтернету.
Найчастіше причиною зникнень є складні стосунки з батьками через те, що діти тікають з дому, аби довести свою незалежність та самостійність. Проте часто зникнення дитини відбувається проти її волі, шляхом насильницьких дій. Нерідко це закінчується насильницькою смертю дитини, торгівлею людьми чи людськими органами, зґвалтуванням.
Викрадачі, щоб заманити дитину, використовують різні способи: представляються знайомими батьків і намагаються відвести дитину до них на роботу або просять дитину показати дорогу, пропонуючи солодощі тощо.
Оскільки Ви не можете знати про наміри оточуючих, то повинні докласти максимум зусиль, щоб убезпечити дитину, адже ваша дитина – це насамперед ваша відповідальність. Будьте постійно поруч, дотримуйтесь простих правил безпеки, а саме:
  • не залишайте дитину без нагляду у громадських місцях;
  • встановіть маячок на мобільний телефон дитини, щоб знати, де вона знаходиться;
  • поясніть дитині, що не можна розмовляти і тим більше брати щось у незнайомих людей або проводжати їх, сідати з ними в автівку  (якщо це
  • вже сталося, треба голосно кричати, звати на допомогу та звертатися до перехожих);
  • дитина повинна знати своє прізвище/ім’я та адресу, щоб поліція швидше знайшла батьків;
  • не будьте байдужими до своїх дітей: цікавтеся їхніми захопленнями, прагненнями та тривогами; дитина повинна бути впевненою, що її люблять, що для батьків її здоров´я і життя – завжди на першому місці.
Важливо пам’ятати, що небайдужість і людяність кожного з нас може не тільки допомогти дитині, а іноді навіть врятувати їй життя!

Сьогодні- Всесвітній день батьків
Інші новини чер. 2021

Сьогодні- Всесвітній день батьків

Вшанування батьків відбувається тоді ж, коли відзначається і День захисту дітей. Всесвітній день батьків (Global Day of Parents) – чудове і дружнє сімейне свято. Воно є відносно молодим і не таким відомим, як, наприклад, День матері. Коли День...

4 червня в Україні вшановуватимуть пам’ять дітей, загиблих через агресію Росії
Інші новини чер. 2021

4 червня в Україні вшановуватимуть пам’ять дітей, загиблих через агресію Росії

Верховна Рада України на засіданні 1 червня ухвалила проєкт постанови про вшанування пам’яті дітей, які загинули внаслідок збройної агресії Росії проти України. Рішення підтримали 308 народних депутатів за необхідних 226. Згідно з постановою, 4...

20 листопада - Всесвітній день дитини
Інші новини лис. 2020

20 листопада - Всесвітній день дитини

Людство зобов’язане дати дитині найкраще - Декларація ООН про права дитини. Яка б не була розумна і талановита дитина, вона все ж потребує дорослу опіку й увагу, турботу, любов, захист і постійну підтримку. Ми люди і зовсім нелюдяно відмовляти нашим...

0 Коментарів

Ми у соцмережах

Пошук на сайті

Випадкові новини

Авторизація