Сьогодні - Міжнародний день волонтера
05 гру, 2023 0 Коментарів 150 Переглядів

Сьогодні - Міжнародний день волонтера

Щороку 5 грудня планета відзначає Міжнародний день волонтера. Свято заснувала Організація Об’єднаних Націй 17 грудня 1985 року в ім’я економічного та соціального розвитку. День волонтерів повинен спонукати суспільство до безоплатної добровільної праці у найрізноманітніших сферах діяльності.

Волонтерство як офіційний рух було створено у 20-х роках 20 століття. Небайдужість до чужої біди, милосердя, співпереживання  - це те, що гуртує волонтерів та веде вперед. Саме завдяки волонтерам сотні тисяч людей та тварин отримують необхідну допомогу в усьому світі.
В Україні активна волонтерська діяльність розпочалась у 2014 році під час Революції Гідності. Потужний волонтерський рух українців став взірцем громадянської позиції і самоорганізації суспільства.

Справжню ціну волонтерам знають всі, особливо наші військовослужбовці, які захищають країну. Завдяки волонтерському руху, який є унікальною армією забезпечення і допомоги, врятовано тисячі життів, а Збройні Сили відчувають нашу постійну надійну підтримку і турботу. 
Волонтери добре розуміють: якщо тил забуде за війну, то війна буде там, де тил. За час повномасштабної війни волонтером став кожен українець, хто хоч маленьким донатом допомагає ЗСУ. Така допомога йде від щирих сердець українців, які б’ються в унісон із серцями героїчних воїнів Збройних Сил.

Уся країна пишається волонтерами, завзятими людьми з відкритим серцем і доброю волею, які присвячують своє життя служінню та ідеї гуманності.
Дякуємо всім, хто допомагає нашій країні, за вашу працю, милосердя та чуйність, сміливість та здатність вчасно прийти на допомогу!
Доки в наших серцях є місце для допомоги, доброти та співчуття, Україна житиме і процвітатиме. ❤
Разом до перемоги! ????

20 квітня - День вдячності волонтерам
Інші новини кві. 2023

20 квітня - День вдячності волонтерам

Волонтерська діяльність є однією із складових побудови та розвитку громадянського суспільства. Вона втілює найшляхетніші сподівання людства – прагнення миру, свободи, безпеки та справедливості для всіх людей. «Любити і допомагати» – девіз всіх тих,...

У наших серцях є місце для допомоги, чуйності, доброти та співчуття
Інші новини гру. 2021

У наших серцях є місце для допомоги, чуйності, доброти та співчуття

Вже традиційно 5 грудня в Україні відзначають Міжнародний день волонтера – свято тих, хто хоч раз за покликом серця допомагав людям, не чекаючи подяк, нагород і визнання. У нашій державі, як і в усьому світі, волонтерський рух займає особливе місце...

5 грудня – Міжнародний день волонтера!
Інші новини гру. 2020

5 грудня – Міжнародний день волонтера!

У всьому світі 5 грудня відзначають День волонтера. Свято було засновано ще у 1985 році за ініціативою Генеральної Асамблеї ООН. В Україні волонтерський рух розпочався в 90-х роках, а офіційно його визнали 10 грудня 2003 року. Волонтер у перекладі з...

0 Коментарів

Ми у соцмережах

Пошук на сайті

Авторизація