Робоча група “Прозорість і Підзвітність” продовжує вивчати і аналізувати тендерні закупівлі громад Прикарпаття
08 гру, 2023 0 Коментарів 165 Переглядів

Робоча група “Прозорість і Підзвітність” продовжує вивчати і аналізувати тендерні закупівлі громад Прикарпаття

Сьогодні під керівництвом заступника голови обласної державної (військової) адміністрації Вадима Созоника відбулося чергове засідання робочої групи «Прозорість та підзвітність».

За словами Вадима Созоника, завдяки роботі групи «Прозорість та підзвітність» вже вдалося в одній з громад області відмінити тендери на майже 20 мільйонів гривень, а також збільшити фінансування військових на 10 мільйонів гривень, розробивши місцеву цільову програму на 2024/2025 роки для надання матеріально-технічної допомоги військовим формуванням.

На початку засідання присутні, - а це керівники структурних підрозділів облдержадміністрації, Управління Західного офісу Держаудитслужби в області та правоохоронних органів,  - заслухали інформацію про надходження і використання місцевих бюджетів, зокрема надходжень від військового ПДФО.

Відтак робоча група спільно з головами громад проаналізувала використання коштів у трьох громадах області – Бурштинській та Тисменицькій міській і Рожнятівській селищній.

Зацікавили робочу групу низка закупівель, які проводяться в громадах щодо благоустрою територій, капітального ремонту будівників культури, адмінбудівель, придбання різноманітної оргтехніки. І все це у час війни, коли оборонці потребують тактичного обладнання, дронів, автомобілів.

Тож, проаналізувавши спрямування фінансового ресурсу, робоча група рекомендувала головам громад переглянути доцільність цих закупівель, за можливості відмінити тендерні процедури, а натомість скерувати кошти на військових, зокрема й передбачити фінансовий ресурс для потреб захисників на наступний рік.

Варто також зазначити, що громадськість краю може також долучитися до роботи групи через Google форму (за посиланням), вказавши посилання на недоцільну у воєнний час закупівлю.

На офіційному сайті Івано-Франківської ОВА діє розділ “Прозорість і підзвітність"
Інші новини лис. 2023

На офіційному сайті Івано-Франківської ОВА діє розділ “Прозорість і підзвітність"

Нагадуємо про розділ «Прозорість і підзвітність» на офіційному сайті ОВА, де висвітлюються підсумки засідань робочої групи щодо здійснення контролю за належним використанням бюджетних коштів, інформації про закупівлі, нормативну базу тощо,...

Відбулося третє засідання робочої групи "Прозорість та підзвітність"
Інші новини лис. 2023

Відбулося третє засідання робочої групи "Прозорість та підзвітність"

Робоча група "Прозорість та підзвітність " заслухала голів ще трьох територіальних громад Прикарпаття Вчора відбулося третє засідання робочої групи з контролю за належним використанням бюджетних коштів, яке провела Світлана Онищук. У межах засідання...

Прозорість і підзвітність  - в дії
Інші новини жов. 2023

Прозорість і підзвітність - в дії

Сьогодні громади, регіони, вся Україна має спільну мету, тож маємо бути єдиними та послідовними у питаннях протидії корупції та дезінформації. Не припустимі жодні подвійні стандарти та толерування зловживань ресурсами платників податків чи службовим...

0 Коментарів

Авторизація