На Прикарпатті підбили підсумки проєкту "Бойківські Карпати"
12 гру, 2023 0 Коментарів 161 Перегляд

На Прикарпатті підбили підсумки проєкту "Бойківські Карпати"

Упродовж 2023 року департамент міжнародного співробітництва та євроінтеграції громад Івано-Франківської обласної державної адміністрації за партнерської участі 12 територіальних громад Прикарпаття і волонтерів реалізовували експериментальний проєкт «Бойківські Карпати». Участь у проєкті взяла й Болехівська громада.

Підсумки проєкту підбили на конференції «Бойківські Карпати. Післямова», яка відбулася 11 грудня 2023 року в Івано-Франківську.
На заході підбили підсумки реалізації проєкту, обговорили стратегічні напрями розвитку туризму на Бойківщині.
Участь у події взяли 70 учасників, у т.ч. голови і управлінці, відповідальні за розвиток туризму, бойківських громад Івано-Франківської області, волонтери проєкту та інші стейкхолдери.

Болехівщину представляли міський голова Іван Яцинин, начальник відділу з питань економіки, інвестицій та туризму Галина Васильків, власник музею "Патріот" Віктор Савчук та  візуалізатор, архітектор Назарій Дубів.

Презентував результати проєкту на конференції заступник начальника управління – начальник відділу туризму управління євроінтеграції громад і туризму департаменту міжнародного співробітництва та євроінтеграції громад Івано-Франківської обласної державної адміністрації Віталій Передерко.

У Болехівській громаді у рамках проекту за сприяння архітектора, дизайнера середовища Назарія Дубіва створено тривимірну модель та 3D візуалізацію історичної дерев’яної надбудови періоду Середньовіччя на території комплексної пам’ятки природи загальнодержавного значення «Скелі Довбуша».

Назарій Дубів був учасником першої панельної дискусії «Бойківські Карпати: #моя нова історія». У ході дискусії він поділився враженнями волонтерської участі у проєкті «Бойківські Карпати», а також висловив міркування щодо першочергових кроків для підвищення популяризації Бойківщини.

Крім цього, у рамках проєкту підготовлено репортаж про нашого земляка мешканця с.Тисів Віктора Савчука про створення домашнього музею історичних знахідок, який розміщений на головному туристичному порталі Івано-Франківської області «ІВАНО-ФРАНКІВЩИНА ТУРИСТИЧНА» за посиланням: https://iftourism.com/boikivski-karpaty/tisivskiy-patriot.

Реалізовано ініціативу «Бойківські Карпати: ІМЕНА»
Інші новини лис. 2023

Реалізовано ініціативу «Бойківські Карпати: ІМЕНА»

У рамках проєкту «Бойківські Карпати» реалізовано ініціативу «Бойківські Карпати: ІМЕНА». Мета – розповісти про людей різного віку, походження, професій, які своєю працею примножують соціокультурний розвиток Східної Бойківщини, допомагають зберігати...

Інформаційно-просвітницька зустріч з питань проектного менеджменту
Інші новини сер. 2023

Інформаційно-просвітницька зустріч з питань проектного менеджменту

Перший заступник міського голови Василь Юрочко та начальниця відділу з питань економіки, інвестицій та туризму міськвиконкому Галина Васильків взяли участь у виїзній інформаційно-просвітницькій сесії. Вона проводилася у рамках ініціативи «Проектна...

Робоча зустріч у рамках проекту "Бойківські Карпати"
Інші новини лип. 2023

Робоча зустріч у рамках проекту "Бойківські Карпати"

Вчора, 18 липня 2023 року, з робочою поїздкою у рамках проекту «Бойківські Карпати» Болехівську територіальну громаду відвідав начальник відділу туризму Івано-Франківської ОДА Віталій Передерко. Деталі...

0 Коментарів

Авторизація