Future Perfect: мовна програма, що готує до майбутнього
05 січ, 2024 0 Коментарів 110 Переглядів

Future Perfect: мовна програма, що готує до майбутнього

За ініціативи Президента України Володимира Зеленського, створено програму з популяризації англійської мови Future Perfect. Її втілюють за принципом lifelong learning – освіта протягом усього життя, яка доступна всім українцям та українкам.

Мета проєкту – офіційно зробити англійську мовою міжнародного спілкування в Україні, відкрити кожному українцю нові можливості для професії та особистого розвитку, допомогти конкурувати на світовому ринку та отримувати високу зарплату.

Future Perfect складається з продуктів та сервісів, які допоможуть вивчити англійську в зручному і доступному форматі. Перші з них – платформа Empower та платформа для вивчення мов Promova.

Empower – це онлайн-платформа Кембриджського університету, доступна для всіх українських університетів. Її запуск став частиною пакета підтримки, який надає Україні Кембридж від початку повномасштабного вторгнення росії. Платформа не призначена для самостійного вивчення мови – вона пропонує навчальні курси, які потребують викладача чи вчителя для опанування мови, акцентує на практичних навичках та потребує активного залучення студентів. Безоплатний доступ для українських університетів та мовних провайдерів відкритий незалежно від їхньої форми власності.

Ще один інструмент, доступний у межах програми популяризації англійської мови, – платформа Promova. Вона сприяє вивченню іноземних мов за допомогою застосунку та вебверсії продукту. Для українців відкрито безоплатний доступ до чотирьох курсів англійської: General English, Business English, English with TV series та Travel English. Тут можна знайти граматичні та вокабулярні уроки, заняття для тренування англійської вимови за допомогою machine learning. Крім того, на платформі доступні книги зі світової класики, адаптовані під різні рівні англійської мови.

Детальніше про освітні продукти, що є частиною національної програми популяризації англійської мови Future Perfect, – за покликанням: https://osvita.diia.gov.ua/future-perfect.

Слід зазначити, що мовна програма втілюється Міністерством цифрової трансформації України у співпраці з Міністерством освіти і науки України та Міністерством культури та інформаційної політики України, за підтримки USAID / UK Aid проєкту «Прозорість та підзвітність у державному управлінні та послугах / TAPAS» та Фонду Східна Європа.

Empower: для українських ЗВО відкрили доступ до платформи з вивчення англійської!
Інші новини лис. 2023

Empower: для українських ЗВО відкрили доступ до платформи з вивчення англійської!

Empower — це онлайн-сервіс Кембриджського університету, який є частиною української національної мовної програми Future Perfect. На цій платформі українські студенти можуть безоплатно пройти навчальні курси різних рівнів складності — від А1 до С1....

Нові послуги, які можна буде отримати у смартфоні, зокрема у застосунку Дія
Інші новини лис. 2023

Нові послуги, які можна буде отримати у смартфоні, зокрема у застосунку Дія

Сплатити штраф за адмінпорушення. Для цього необхідно зайти у Дію натиснути Послуги Штрафи — Судові штрафи вибрати потрібний і сплатити. В Україні запустять Єдиний державний реєстр домашніх тварин. Спочатку вноситимуть інформацію про котів і собак,...

Створено перший масовий мультимедійний курс з української мови
Інші новини травень. 2021

Створено перший масовий мультимедійний курс з української мови

8 травня за підтримки Міністерства культури та інформаційної політики відбулася презентація мультимедійного курсу «Сучасна українська мова». Мультимедійний курс «Сучасна українська мова» дозволить вільно вивчати українську мову 24/7, знаходячись у...

0 Коментарів

Авторизація