Укрпошта продовжує обмін ламп: наразі для обміну доступно 7 млн світлодіодів за програмою ЄС та Уряду
17 січ, 2024 0 Коментарів 119 Переглядів

Укрпошта продовжує обмін ламп: наразі для обміну доступно 7 млн світлодіодів за програмою ЄС та Уряду

Понад 6,5 млн українців приєднались до Всеукраїнської програми з обміну ламп, впроваджену Урядом та ЄС наприкінці січня минулого року. Майже за рік від початку програми, українці обміняли у відділеннях Укрпошти більше 33 мільйонів жарівок, 10 млн з яких обміняли пенсіонери лише за місяць від оголошення про додатковий обмін світлодіодів у грудні 2023-го. Наразі у відділеннях поштового оператора для обміну доступно близько 7 млн LED-ламп.

Запроваджена Урядом програма з обміну ламп розжарювання продовжує діяти як для фізичних осіб, так і для юридичних. Особливі умови продовжують діяти для пенсіонерів, які раніше вже скористалися обміном. Вони мають можливість отримати додатково до 5 LED-ламп, пред’явивши пенсійне посвідчення, паспорт та РНОКПП. Замінити старі жарівки в домівках можуть і ті мешканці країни,  які досі не скористалися програмою. У них є можливість отримати до 5 світлодіодних ламп в обласних центрах, у  міських та сільських відділеннях Укрпошти по всій країні. Крім того, програма надалі відкрита і для юридичних осіб, таких як: медичні заклади, школи, дитячі садки, поліклініки та ОСББ, які мають можливість отримати LED-лампи, подавши відповідну заяву на порталі Дія. 


Укрпошта запевняє, що світлодіодні лампи ще є в наявності майже у всіх відділеннях поштового зв’язку в обласних центрах, містах та селах, та закликає громадян країни не хвилюватися, якщо в конкретному відділенні лампи вже закінчились. У відділеннях Укрпошти, де спостерігається найвищий попит, запаси LED-ламп будуть поповнювати доки лампочки будуть у наявності. У разі закінчення ламп або вичерпання запасів ламп потрібного типу цоколя, рекомендуємо звернутись до іншого найближчого відділення Укрпошти. Але зволікати з обміном також не варто, адже програма з заміни ламп розжарювання на енергоощадні LED-лампи добігає фінішної прямої.


За час впровадження програми, громадяни України вразили своєю свідомістю, ще підтвердивши її статус найзгуртованішої нації у світі. З метою економії електроенергії українці активно замінювали традиційні лампи розжарювання на енергоощадні світлодіоди в своїх будинках. Це особливо актуально, оскільки старі жарівки витрачають в 8 разів більше електроенергії порівняно із сучасними лампами.


Програма Обміну лампочок підтримана Європейським Союзом у відповідь на заклик Президента Зеленського та реалізується Міністерством економіки, Міністерством цифрової трансформації, Міністерством розвитку громад, територій та інфраструктури України та АТ «Укрпошта» в усіх регіонах України, крім зони бойових дій та тимчасово окупованих територій. Програма, фінансована ЄС, є складником підтримки Європейським Союзом українського енергетичного фронту.

Обмін лампочок розширюється
Інші новини сер. 2023

Обмін лампочок розширюється

Послуга тепер доступна для ОСББ, соціальних установ та закладів культури. Від старту послуги в Дії українці обміняли вже 20+ мільйонів старих ламп. Масштабуємо програму — тепер обмін лампочок доступний для органів соцзахисту, ОСББ, бібліотек та...

Збережіть світло: обміняти старі лампи розжарювання на LED-лампи можна буде і в селах України
Інші новини лют. 2023

Збережіть світло: обміняти старі лампи розжарювання на LED-лампи можна буде і в селах України

З 25 лютого українці в селах зможуть скористатися послугою з обміну старих ламп розжарювання на нові LED-лампи. До цього послуга була доступна в усіх містах та селищах міського типу України, крім тимчасово окупованих територій. За весь час українці...

З січня в Україні стартує програма із безкоштовної заміни лампочок старого зразка на енергозберігаючі LED-лампи
Інші новини гру. 2022

З січня в Україні стартує програма із безкоштовної заміни лампочок старого зразка на

Раніше на міжнародній конференції з підтримки України в Парижі Президент Європейської комісії Урсула фон дер Ляєн повідомила, що Єврокомісія профінансує закупку близько 30 мільйонів світлодіодних лампочок для України. «Ми профінансуємо близько 30...

0 Коментарів

Ми у соцмережах

Пошук на сайті

Випадкові новини

Авторизація