20 лютого – Всесвітній день соціальної справедливості
19 лют, 2024 0 Коментарів 105 Переглядів

20 лютого – Всесвітній день соціальної справедливості

Сьогодні - Всесвітній день соціальної справедливості, який Генеральна Асамблея ООН проголосила 26 листопада 2007 року і почали відзначати щорічно з 2009-го.
В Україні це свято відзначають на державному рівні більше 10-ти років. Його мета - звернути увагу на необхідність прагнення до соціальної справедливості, що є основою демократичного суспільства з рівними правами і можливостями.
Повномасштабна війна докорінно змінила життя українців. Росія цинічно порушує всі фундаментальні норми міжнародного права. Вчиняє злочини проти цивільних, військових, через російські обстріли мільйони людей змушені залишити свої помешкання та шукати прихисток у більш безпечних регіонах України або за кордоном.
В умовах воєнного стану питання додержання основоположних прав українців залишається недосяжним. Нові загрози і виклики під час дії воєнного стану призводять до збільшення чисельності соціально незахищених категорій громадян. 
Соціальна справедливість – один із найцінніших здобутків будь-якого суспільства та є основоположним принципом мирного та благополучного існування людей, тож її варто відстоювати та захищати.

10 грудня - День прав людини
Інші новини гру. 2023

10 грудня - День прав людини

Саме цей день в 1948 році Генеральна Асамблея ООН прийняла Загальну декларацію прав людини. Вона стала першим універсальним міжнародним актом з прав людини, що проголошує цивільні та політичні права і свободи особистості - рівність всіх перед...

5 ТРАВНЯ - МІЖНАРОДНИЙ ДЕНЬ БОРОТЬБИ ЗА ПРАВА ОСІБ З ІНВАЛІДНІСТЮ
Інші новини травень. 2021

5 ТРАВНЯ - МІЖНАРОДНИЙ ДЕНЬ БОРОТЬБИ ЗА ПРАВА ОСІБ З ІНВАЛІДНІСТЮ

5 травня відзначається Міжнародний день боротьби за права осіб з інвалідністю — людей, які, як ніхто, потребують підтримки оточуючих. Люди з інвалідністю є повноцінними членами суспільства. Жахливим фактом є те, що часто їх права порушуються більше,...

20 лютого - День соціальної справедливості
Інші новини лют. 2020

20 лютого - День соціальної справедливості

Український національний календар є прямим відображенням прагнень всього українського суспільства до загальноцивілізаційних і європейських цінностей, які формувалися не одне тисячоліття. У їх формуванні, безумовно, так чи інакше брали і братимуть...

0 Коментарів

Ми у соцмережах

Пошук на сайті

Випадкові новини

Авторизація