До уваги авторів, видавців, виготовлювачів і розповсюджувачів видавничої продукції!
08 бер, 2024 0 Коментарів 67 Переглядів

До уваги авторів, видавців, виготовлювачів і розповсюджувачів видавничої продукції!

1 березня розпочався прийом документів для участі у конкурсі на визначення переліку книжкових видань, пропонованих до випуску/закупівлі за кошти обласного бюджету у 2024 році.

Конкурс проводиться на виконання заходів регіональної цільової програми підтримки книговидання на 2022-2026 роки управлінням інформаційної діяльності та комунікацій з громадськістю Івано-Франківської обласної державної адміністрації.
Пропозиції на конкурс прийматимуться протягом 30 календарних днів.

Фінансова підтримка надаватиметься тим творам, які будуть визначені та погоджені експертною радою з питань книговидання.
Суб’єктами подання заявок можуть бути як автори творів, так і юридичні чи фізичні особи-підприємці, які зареєстровані у встановленому законодавством України порядку та внесені до Державного реєстру видавців, виготовлювачів і розповсюджувачів видавничої продукції.
Конкурсні заявки на випуск (або закупівлю) суспільно-значущих творів приймаються за такими тематичними напрямами:
«Художня література сучасності» художні, документально-художні твори письменників з Івано-Франківщини.
«Художня класична література»: художні, документально-художні твори класиків української літератури, видання фольклору.
«Історико-патріотична література. Краєзнавство»: твори місцевих авторів з історії України та краю; видання, спрямовані на формування почуття патріотизму, національної самосвідомості й гідності, дбайливого ставлення до рідної мови, культури, традицій, готовності захищати Вітчизну; краєзнавчі видання та видання до визначних і пам’ятних дат.

2024 рік на Прикарпатті проголошено роком Легіону Українських Січових Стрільців. Тож просимо авторів, видавців книжкових видань подавати на конкурс твори даної тематики.

«Видання для дітей та юнацтва»: казки, художні твори для дітей та юнацтва авторів з Прикарпаття. Тож просимо авторів  і видавців дитячих творів активно долучатися до конкурсу та поповнювати книгозбірні області цікавими дитячими виданнями.
«Мистецтва. Образотворчі видання»: мистецькі та презентаційні видання про історичні пам’ятки Івано-Франківщини.
«Перекладну літературу»: перекладні твори відомих зарубіжних авторів, здійснені місцевими видавцями та перекладачами.
Заявки у вигляді конкурсних пропозицій приймаються за адресою:

76004, м. Івано-Франківськ, вул. Грушевського, 21, управління інформаційної діяльності та комунікацій з громадськістю Івано-Франківської обласної державної адміністрації, кабінет 464.

Деталі конкурсу ви можете дізнатися на офіційному вебсайті ОДА (http://surl.li/jbmkf).

Зазначаємо, що відомості про видання, які пропонуються для закупівлі, повинні бути включені до електронного каталогу «Книжки на ринку».

Випуск видань у подальшому також передбачатиме включення їх до електронного каталогу «Книжки на ринку».

Реєстрація заявок на Національний конкурс «Благодійна Україна-2023» – «Благодійність на захисті України»
Інші новини січ. 2024

Реєстрація заявок на Національний конкурс «Благодійна Україна-2023» – «Благодійність на захисті

Заявки на Національний конкурс “Благодійна Україна-2023” приймаються до 30 квітня 2024 року (включно). Для участі у конкурсі необхіно заповнити заявку та надіслати її у форматі word на електронну адресу конкурсу: konkurs@blagoukraine.org. Детальніше...

Конкурс студентських туристичних проєктів і стартапів 2024
Інші новини січ. 2024

Конкурс студентських туристичних проєктів і стартапів 2024

Департамент міжнародного співробітництва та євроінтеграції громад Івано-Франківської облдержадміністрації оголошує про початок проведення Конкурсу студентських туристичних проєктів і стартапів (далі – Конкурс). Конкурс проводиться відповідно до п....

Аби заохотити українців до читання, держава даруватиме їм сертифікати на придбання книг
Інші новини січ. 2023

Аби заохотити українців до читання, держава даруватиме їм сертифікати на придбання книг

Книга є одним з головних культурних продуктів, а читання книг – необхідною умовою формування зрілої людини і розвинутого суспільства. Стан читання в Україні є без перебільшення катастрофічним і стрімко погіршується. Лише 8% українців читають книжки...

0 Коментарів

Авторизація