2 квітня - Міжнародний день поширення інформації про аутизм🔵
02 кві, 2024 0 Коментарів 75 Переглядів

2 квітня - Міжнародний день поширення інформації про аутизм🔵

 «АУ!» – кричать люди, коли заблукають  в лісі, що означає: « я САМ, допоможіть!». З грецької, autos-«сам», а «аутизм» - «занурення в себе». Сьогодні, 2 квітня, в Міжнародний день поширення інформації про аутизм, хочемо звернути вашу увагу на цей розлад нервової системи, що погіршує комунікацію дітей з навколишнім середовищем. 
Окрім генетичних причин,  дослідження все частіше пов’язують цю патологію  із забрудненням довкілля, їжі та питної води. В Україні офіційно зареєстровано більше 4 тисяч людей з аутизмом, раніше говорили про 1 дитину зі 100, тепер вже одну з 88, яка має цей розлад. Аутизм не виліковний. Це постійне й комплексне порушення розвитку, яке проявляється впродовж перших трьох років життя і може значно погіршити розвиток мовлення, соціальної взаємодії, спілкування та поведінки дитини. Але при своєчасній діагностиці та корекційному втручанні, дитина може бути адаптована до життя в дорослому віці. 
Батьки мають звернути увагу на такі симптоми: малюк різко реагує на голосні звуки, уникає спілкування та ігор з іншими дітьми та дорослими, грається тільки з однією іграшкою, весь час повторює один і той самий рух, не повторює звуки і слова, взагалі довго не починає говорити. Помітивши ці розлади, і звернувшись до спеціаліста, цим дітям можна допомогти адаптуватися до навколишнього світу. «Аутисти – не хворі, а особливі діти», -наголошують  їх батьки. До речі, інтелект аутистів не завжди знижений,  часто такі діти  мають  гарні, а  подекуди і виняткові здібності у певних сферах.
✖️Розвінчуємо МІФ! 
 З’язку між виникненням аутизму  і  проведенням вакцинації від кору, паротиту і краснухи  НЕМАЄ, наголошує Міністерство охорони здоров’я України. Доказом цьому є дані загальнонаціонального дослідження в Данії, в якому взяли участь понад 657 тисяч дітей. Цими спостереженнями  навпаки, було підтверджено, що вакциновані КПК діти мали на 7% меншу ймовірність аутизму, ніж НЕвакциновані. Зазначене авторитетне наукове дослідження вже назвали наймасштабнішим, зауважують в МОЗ.
В усьому світі в День поширення інформації про аутизм 2 квітня започаткували, щоб покращити обізнаність людей про цей розлад у всьому світі. Діти з аутизмом поряд із нами, вони – частина нашого суспільства. Блакитний колір і пазли є символами цього дня.    
 2 квітня в усіх країнах, і в Україні також, проходять акції та флешмоби під гаслом: «Одягай блакитне, поширюй інформацію про аутизм»!

5 ТРАВНЯ - МІЖНАРОДНИЙ ДЕНЬ БОРОТЬБИ ЗА ПРАВА ОСІБ З ІНВАЛІДНІСТЮ
Інші новини травень. 2021

5 ТРАВНЯ - МІЖНАРОДНИЙ ДЕНЬ БОРОТЬБИ ЗА ПРАВА ОСІБ З ІНВАЛІДНІСТЮ

5 травня відзначається Міжнародний день боротьби за права осіб з інвалідністю — людей, які, як ніхто, потребують підтримки оточуючих. Люди з інвалідністю є повноцінними членами суспільства. Жахливим фактом є те, що часто їх права порушуються більше,...

Сьогодні Всесвітній день поширення інформації про аутизм
Інші новини кві. 2021

Сьогодні Всесвітній день поширення інформації про аутизм

Другого квітня, Всесвітній день поширення інформації про аутизм. У 2021 році цю дату відзначають чотирнадціятий раз. Вона затверджена Генеральною Асамблеєю ООН 18 грудня 2007 року. Сьогодні людей в різних країнах закликають згадати про проблеми...

3 грудня - Міжнародний день інвалідів
Інші новини гру. 2020

3 грудня - Міжнародний день інвалідів

Щороку 3 грудня у світі відзначається Міжнародний день інвалідів, який проголошено Генеральною Асамблеєю ООН у 1992 році. Цей день є нагадуванням людству про його обов’язок виявляти турботу і милосердя до людей з особливими потребами. У світі...

0 Коментарів

Ми у соцмережах

Пошук на сайті

Випадкові новини

Авторизація