Держпродспоживслужба застерігає: щоб випускний банкет запам’ятався тільки радісними подіями слід потурбуватися про безпечність
06 чер, 2024 0 Коментарів 122 Перегляди

Держпродспоживслужба застерігає: щоб випускний банкет запам’ятався тільки радісними подіями слід потурбуватися про безпечність

Кожен учень з нетерпінням чекає закінчення шкільного навчання і, звичайно, випускного вечора. Ця подія завжди дуже урочиста і зворушлива, адже з неї починається новий етап в житті молодих людей. Це свято важливе не тільки для школярів, але й для їх батьків та вчителів, які довгих 11 років супроводжували, навчали і виховували учнів, намагаючись дати їм тільки найкраще.
Враховуючи, наскільки довгоочікуваним є випускний вечір, готуються до нього завжди заздалегідь. Клопоту з організацією свята завжди багато, адже необхідно підшукати відповідний ресторан, подбати про святкове меню.
Організація банкету покладена на батьківські комітети випускних класів.

Що треба врахувати батькам, щоб потім не захворіли діти, не були витрачені гроші на ліки, щоб випускний запам’ятався тільки радісними подіями.
  1. При виборі кафе чи ресторану треба поцікавитись у керівництва закладу про наявність дозвільних документів. На даний час - це реєстрація підприємства в реєстрі операторів ринку з обігу харчових продуктів. До закладу, який працює за правилами простіше пред’явити претензії в разі непорозумінь та ускладнень.
  2. Поцікавтесь наявністю умов, необхідного складу приміщень, технологічного та холодильного обладнання суб’єкта господарювання у відповідності до заявлених меню.
  3. Не допускайте в меню страв домашнього приготування.
  4. Будьте впевнені у якості продуктів. Запитайте про наявність документів, що підтверджують якість та безпечність харчових продуктів.
  5. Не замовляйте в меню страви, які потенційно небезпечні (особливо у теплу погоду) - салати з майонезом, паштети, страви з рубленого м’яса та риби, студні, фаршировані птиця та риба, торти та тістечка з кремом.
  6. Не замовляйте велику кількість страв! Пам’ятайте!!!! Згідно санітарним нормам, середній термін зберігання бенкетних страв - 2 (дві) години. Ідеальний формат бенкету: приготували - подали - з’їли.
  7. До роботи по приготуванню страв допускається здорові особи, які пройшли медичний огляд. На кожного працівника повинна бути заведена особиста медична книжка, в яку вносяться результати медичних обстежень, відомості про перенесені інфекційні захворювання, про атестацію гігієнічної підготовки.
ПРОСТІ ПРАВИЛА ЗБЕРЕЖУТЬ ВАШЕ ЗДОРОВ’Я!!!!!

В групу «Вишиванка» завітав солодкий Кіндер з роботом Андроідом
Інші новини гру. 2023

В групу «Вишиванка» завітав солодкий Кіндер з роботом Андроідом

Подивіться січень йде, Новий Рік до нас веде. Покружляли дві сніжинки, Тихо сіли на ялинку, А ялинка чепуриться Одяга свою спідницю. Юо збираються, малята, Завітать до нас на свято. Отож, на свято в садочок «Зірочка» завітав сніговий патруль в групу...

День Святого Миколая – свято з особливим шармом
Інші новини гру. 2020

День Святого Миколая – свято з особливим шармом

19 грудня – одна із найочікуваніших дат у році, день, перед яким усі дітлахи намагаються бути якомога чемнішими – свято Миколая. За легендою, Святий Миколай був покровителем не тільки дітей, а й мандрівників. Православна гілка християнства це свято...

Як не отруїтися грибами
Інші новини лис. 2020

Як не отруїтися грибами

У період грибного сезону трапляються випадки отруєння людей грибами. В Україні зустрічається близько 80 видів потенційно небезпечних для здоров’я грибів, з них 10 - 15 становлять реальну небезпеку для життя. Отрута окремих видів цих грибів настільки...

0 Коментарів

Авторизація