20 червня - Всесвітній день біженців
20 чер, 2024 0 Коментарів 33 Перегляди

20 червня - Всесвітній день біженців

Щороку, 20 червня, у світі відзначають Всесвітній день біженців, заснований Організацією Об’єднаних Націй на честь сили, мужності, витримки мільйонів біженців по всьому світу.

Сьогодні, зокрема, світ згадує тих людей, які вимушено покинули свої країни через війну, насильство, переслідування...

На жаль, наша держава також  зіткнулася із найбільшою у своїй історії кризою внутрішнього переміщення. Повномасштабна агресія російської федерації проти України спричинила небачену з часів Другої світової війни хвилю міграції. Значна частина населення України перетворилася або на внутрішньо переміщених осіб, що шукають безпечніші місця на території України, або на біженців за кордоном, що втекли від смерті, яку несе російська окупаційна армія.

Стала прихистком для внутрішньо переміщених осіб і Болехівщина. З перших днів війни жителі нашої громади  миттєво організувалися, звідусіль зносили та звозили найнеобхідніше для мешканців тих областей, які найбільше постраждали від збройної агресії. Для тимчасового поселення евакуйованих жителів інших областей України були облаштовані місця у комунальних об’єктах громади. 

Станом на 20.06.2024 на території Болехівської територіальної громади зареєстровано 2766 біженців, евакуйованих та інших осіб, вибули 2192 осіб. Залишилося проживати 570 осіб, з яких: 561 тимчасово мешкають у приватному секторі та 9– у приміщенні КНП «Болехівська ЦМЛ». Болехівська міська філія обласного центру зайнятості постійно працює з внутрішньо переміщеними особами щодо їх працевлаштування. На даний час до служби звернулося 43 внутрішньо переміщених особи, яким надано консультативні послуги. З них: 14 осіб працевлаштовані. 

Сьогодні висловлюємо повагу та вдячність усім небайдужим краянам за неймовірну підтримку переміщених осіб з перших хвилин російської агресії, за безпечний прихисток та допомогу.

Впевнені, що Україна обов’язково переможе і наші громадяни, які змушені були покинути свої рідні домівки, обов’язково повернуться додому, на звільнену від агресора та окупанта рідну землю!??

20 червня - Всесвітній день біженців
Інші новини чер. 2023

20 червня - Всесвітній день біженців

Щороку, 20 червня, у світі відзначають Всесвітній день біженців, заснований Організацією Об’єднаних Націй на честь сили, мужності, витримки мільйонів біженців по всьому світу. Всесвітній день біженців перш за все є нагодою згадати про тих, хто був...

4 червня – День вшанування пам'яті дітей, які загинули внаслідок збройної агресії Російської Федерації проти України
Інші новини чер. 2023

4 червня – День вшанування пам'яті дітей, які загинули внаслідок збройної агресії Російської

Сьогодні Україна вшановує пам’ять дітей, які загинули внаслідок збройної агресії Російської Федерації. Відповідну постанову під № 5343 ухвалила Верховна Рада у Міжнародний день захисту дітей, 1 червня 2021р. Дата дня вшанування була вибрана не...

20 червня- Всесвітній день біженців
Інші новини чер. 2022

20 червня- Всесвітній день біженців

20 червня світ відзначає День біженців. Рік тому ZN.UA спільно з УВКБ ООН (Агентством ООН у справах біженців) підготувало проєкт «Рецепти нового життя», в якому розповіло історії кількох біженців, котрі були змушені залишити власну країну через...

0 Коментарів

Авторизація