В Україні запроваджують адміністративну відповідальність за порушення правил перевезення дітей
05 лис, 2019 0 Коментарів 636 Переглядів

В Україні запроваджують адміністративну відповідальність за порушення правил перевезення дітей

29 жовтня Верховна Рада України в першому читанні ухвалила законопроект «Про внесення змін до Кодексу України про адміністративні правопорушення щодо встановлення відповідальності за порушення правил перевезення дітей».
Документ націлений на підвищення безпеки перевезення дітей, має знизити смертність та травмування дітей на автошляхах та наближає українське законодавство до європейського. Адже високий рівень смертності та травматизму в Україні зумовлений не лише поганими дорогами, але і нехтуванням водіями Правилами дорожнього руху.
Дотепер в законодавстві відсутня норма, яка б встановлювала відповідальність за порушення правил перевезення дітей. Батьки часто забувають, що ігнорування встановлених правил, а особливо щодо користування автокріслами, може призвести до загибелі дитини.
У країнах ЄС відповідальність порушників в випадку недотримання безпечного перевезення дітей законодавчо закріплена та є досить суворою. Так, у Німеччині порушники правил платять штраф e розмірі 60 євро, Чехії – 78 євро, Естонії – до 400 євро, Польщі – 35 євро.
На рівні українського законодавства законом «Про внесення змін до Кодексу України про адміністративні правопорушення щодо встановлення відповідальності за порушення правил перевезення дітей» http://bit.ly/2C4FxUp пропонується встановити штраф за порушення правил перевезення дітей на рівні 30 неоподатковуваних мінімумів доходів громадян, тобто 510 гривень, а за повторне правопорушення – 850 гривень.

Мінсоцполітики вперше за багато років повністю забезпечить потреби осіб з інвалідністю у засобах реабілітації
Інші новини лис. 2019

Мінсоцполітики вперше за багато років повністю забезпечить потреби осіб з інвалідністю у засобах

Міністерство соціальної політики вперше за багато років повністю забезпечить потреби осіб з інвалідністю у засобах реабілітації (ТЗР) в 2019 році. На це з Державного бюджету-2019 року буде додатково спрямовано майже 787 млн грн, що дозволить...

Президент видав Указ про стимулювання розвитку регіонів
Інші новини вер. 2019

Президент видав Указ про стимулювання розвитку регіонів

20 вересня 2019 року Президент України видав Указ «Про невідкладні заходи щодо забезпечення економічного зростання, стимулювання розвитку регіонів та запобігання корупції» ( №713/2019 ). Відповідно до документу, Кабінет Міністрів має передбачити під...

Верховна рада прийняла проект Закону про відтермінування штрафів за нерозмитнені автомобілів на іноземній реєстрації
Інші новини вер. 2019

Верховна рада прийняла проект Закону про відтермінування штрафів за нерозмитнені автомобілів на

Як повідомили в Івано-Франківській митниці ДФС, Верховна Рада України схвалила за основу та в цілому проект Закону від 29.08.2019 № 1030 «Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо відтермінування застосування штрафних санкцій за...

0 Коментарів

Ми у соцмережах

Пошук на сайті

Випадкові новини

Авторизація