Верховна рада прийняла проект Закону про відтермінування штрафів за нерозмитнені автомобілів на іноземній реєстрації
19 вер, 2019 0 Коментарів 567 Переглядів

Верховна рада прийняла проект Закону про відтермінування штрафів за нерозмитнені автомобілів на іноземній реєстрації

Як повідомили в Івано-Франківській митниці ДФС, Верховна Рада України схвалила за основу та в цілому проект Закону від 29.08.2019 № 1030 «Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо відтермінування застосування штрафних санкцій за порушення порядку ввезення транспортних засобів на митну територію України».
Зазначеним законопроектом пропонується продовжити на 90 днів строк набрання чинності окремими положеннями законодавчих актів України, якими передбачена посилена відповідальність за порушення при переміщенні транспортних засобів у митних режимах тимчасового ввезення і транзиту на території України. Таким чином, пільговий період  відтермінування штрафів за не розмитнені «євробляхи» збільшиться ще на 90 днів, тобто з 270 до 360 днів.
Нагадаємо, 8 листопада 2018 року Верховною Радою України прийнято Закон №2612-VIII "Про внесення змін до Митного кодексу України та деяких інших законодавчих актів України щодо ввезення транспортних засобів на митну територію України", яким передбачено посилення відповідальності за порушення при переміщенні транспортних засобів в митних режимах тимчасового ввезення і транзиту (використання в Україні автомобілів на іноземній реєстрації).
Прикінцеві положення вказаного Закону передбачали, що посилена відповідальність набирає чинності через 180 днів з дня, наступного за днем його опублікування, тобто з 22 травня 2019 року.
16 травня 2019 року Верховною Радою України прийнято Закон України №2725-VIII "Про внесення змін до Податкового кодексу України у зв'язку з прийняттям Закону України "Про електронні довірчі послуги", яким, серед іншого, продовжено вказаний строк з 180 до 270 днів (до 22 серпня 2019 року).

Володимир Зеленський підписав закон про скасування депутатської недоторканності
Інші новини вер. 2019

Володимир Зеленський підписав закон про скасування депутатської недоторканності

Президент України Володимир Зеленський підписав Закон України «Про внесення змін до статті 80 Конституції України щодо недоторканності народних депутатів України» № 27-ІХ, ухвалений Верховною Радою 3 вересня 2019 року. Згідно з законом, стаття 80...

Зміни порядку надання пільг та субсидій на оплату житлово-комунальних послуг населенню

14 серпня на урядовому засіданні прийнято постанову Кабінету міністрів України «Про внесення змін та визнання такими, що втратили чинність, деяких постанов Кабінету міністрів України», якою затверджено нову редакцію Положення про порядок призначення...

Які законопроекти нова Верховна Рада має розглянути в першу чергу? Пояснюють експерти РПР
Інші новини вер. 2019

Які законопроекти нова Верховна Рада має розглянути в першу чергу? Пояснюють експерти РПР

Експерти Реанімаційного пакету реформ оприлюднили список 20 законопроектів, які, на їхню думку, мають бути пріоритетними для нового парламенту. Вони стосуються реформи децентралізації, охорони довкілля, державного управління, сектору національної...

0 Коментарів

Ми у соцмережах

Пошук на сайті

Випадкові новини

Авторизація