Вступники 2020 року можуть отримати відстрочку від призову – спільне рішння офісу президента, МОН та Генерального штабу
09 лип, 2020 0 Коментарів 818 Переглядів

Вступники 2020 року можуть отримати відстрочку від призову – спільне рішння офісу президента, МОН та Генерального штабу

У зв'язку з карантином, який було введено в Україні через поширення пандемії COVID-19, весняний призов до армії перенесено на травень-липень 2020 р. – розпорядження Уряду №179-р від 26.02.2020 року (зі змінами від 15.04.2020).
Важливо, що пунктом 5 цього документа визначено, що громадяни віком 18-19 років можуть бути призвані на службу лише за власним бажанням, яке підтверджується письмовою заявою.
Щодо випускників коледжів та університетів, то Міністерством освіти і науки спільно з Офісом Президента та Генеральним штабом напрацьовані рішення, що дозволять їм, у разі бажання продовжити навчання за наступним ступенем освіти, отримати відстрочку від весняного призову.
Міністерство освіти і науки надало відповідні роз’яснення Приймальним комісіям закладів фахової передвищої та вищої освіти щодо попередньої реєстрації вступників, які планують продовжити своє навчання, але підлягають призову. Попередня реєстрація дозволить таким вступникам отримати документальне підтвердження про свої наміри і на підставі довідки отримати відстрочку до 1 жовтня 2020 року.
“Досягнуті домовленості дозволять вступникам скористатись своїм конституційним правом на продовження навчання - пройти необхідні вступні випробування та подати заяви на вступ”, – зазначив т.в.о. Міністра освіти і науки Сергій Шкарлет.
Нагадаємо, 30 червня розпочали роботу консультативні лінії та приймальня громадян щодо вступної кампанії 2020. Вони працюватимуть до 15 вересня включно. Вступники, їхні батьки, члени приймальних комісій зможуть отримати відповіді щодо проведення вступної кампанії 2020, зокрема реєстрації електронних кабінетів та подання заяв, сертифікатів ЗНО, надання пільг тощо.

На Прикарпатті розпочинається призов на строкову військову службу
Інші новини чер. 2020

На Прикарпатті розпочинається призов на строкову військову службу

Сьогодні під головуванням заступника голови облдержадміністрації Василя Івасика відбулося перше засідання обласної призовної комісії. Зазначимо, що на комісію покладаються завдання керівництва і контролю за діяльністю районних (міських) призовних...

Строки чергового призову громадян України на строкову військову службу перенесено
Інші новини кві. 2020

Строки чергового призову громадян України на строкову військову службу перенесено

З метою запобігання розповсюдження в Україні гострої респіраторної хвороби COVID-19, спричиненої коронавірусом SARS-CoV-2, перенесено строки чергового призову громадян України на строкову військову службу з квітня-червня на травень-липень 2020 року,...

Швидко, зручно та юридично достовірно – новим сервісом ел-підтвердження документів про вищу освіту вже скористалися близько 1000 громадян
Інші новини лис. 2019

Швидко, зручно та юридично достовірно – новим сервісом ел-підтвердження документів про вищу освіту

За перший місяць роботи сервісу перевірки документів про вищу освіту його послугами успішно скористались майже 1000 громадян. Сервіс запустило Міністерство освіти і науки спільно з ДП «Інфоресурс» у жовтні 2019 року. Він дозволяє отримувати юридичне...

0 Коментарів

Авторизація