В області 60% закладів громадського харчування порушують протиепідемічні вимоги
23 лип, 2020 0 Коментарів 635 Переглядів

В області 60% закладів громадського харчування порушують протиепідемічні вимоги

Про це повідомляють в головному управлінні Держпродспоживслужби Івано-Франківщини.
Нагадаємо, що на головне управління Держпродспоживслужби в Івано-Франківський області, Національну поліцію та органи місцевого самоврядування покладено контроль за дотриманням протиепідемічних заходів в  закладах громадського харчування, відповідно до рішення Регіональної комісії з питань техногенно-екологічної безпеки і надзвичайних ситуацій при Івано-Франківській ОДА.
У кожному районі створені робочі групи у складі представників Держпродспоживслужби, Національної поліції та органів місцевого самоврядування з метою проведення моніторингових відвідувань цих закладів. Окрім забезпечення організації протиепідемічних заходів, робочі групи перевіряють також дотримання обмеженого терміну роботи закладів громадського харчування – лише до 23:00 (відповідно до змін, внесених до Постанови Кабінету міністрів України  № 392 від 20.05.2020 року)
Так, проведені минулих вихідних (18-19 липня) моніторингові відвідування закладів громадського харчування показали наступні результати:
всього перевірено 317 закладів; з них працювали 213;
масові заходи проводились у 96 закладах, з яких порушення протиепідемічних вимог виявлено в 60 відсотках закладів;
цими вихідними в області проводилось 47 весіль, з них 36 відбувались з порушеннями протиепідемічних норм (77 відсотків).
Високі показники порушень, що зберігаються уже протягом декількох місяців, свідчать про те, що заклади громадського харчування продовжують залишатися потенційним джерелом поширення коронавірусної інфекції.
Моніторинг закладів громадського харчування буде тривати до закінчення карантину, при встановленні повторних порушень санітарно-епідемічних вимог, будуть подаватись пропозиції місцевим комісіям з питань техногенно-екологічної безпеки і надзвичайних ситуацій для прийняття рішення щодо призупинення їх роботи.
Головне управління Держпродспоживслужби в Івано-Франківський області в чергове закликає представників громадськості, ресторанного бізнесу, ЗМІ та небайдужих громадян долучатися до проведення моніторингових відвідувань закладів громадського харчування щоденно, і в тому числі наступних вихідних – 25-26 липня.

Опубліковано постанову Уряду про послаблення карантинних обмежень
Інші новини травень. 2020

Опубліковано постанову Уряду про послаблення карантинних обмежень

На Єдиному вебпорталі органів виконавчої влади опубліковано постанову Уряду про послаблення карантинних обмежень. Зокрема, буде дозволена робота перукарень, літніх майданчиків закладів громадського харчування, відвідування парків. Про це йдеться в...

Робота агропродовольчих ринків в області під контролем
Інші новини травень. 2020

Робота агропродовольчих ринків в області під контролем

Перед початком їх роботи головне управління Держпродспоживслужби в Івано-Франківській області провело обстеження щодо можливості відкриття. Власникам ринків області було доведено перелік протиепідемічних заходів, який включає в себе критерії, згідно...

Уряд прийняв рішення про заборону пасажирських перевезень та обмежив кількість учасників масових заходів 10 особами
Інші новини бер. 2020

Уряд прийняв рішення про заборону пасажирських перевезень та обмежив кількість учасників масових

На виконання доручення Президента України та рішення Державної комісії з питань ТЕБ і НС Кабінет Міністрів прийняв рішення щодо обмеження пасажирських перевезень на території України для запобігання поширенню коронавірусної інфекції. Постановою...

0 Коментарів

Ми у соцмережах

Пошук на сайті

Випадкові новини

Увага❗

Увага❗

18 січ, 2024 0

Авторизація