Уряд додатково виділив майже 1,3 млрд грн на збільшення кількості тестувань на COVID-19
04 лис, 2020 0 Коментарів 433 Перегляди

Уряд додатково виділив майже 1,3 млрд грн на збільшення кількості тестувань на COVID-19

Кабінет міністрів України додатково виділив майже 1,3 млрд гривень на збільшення кількості тестувань на COVID-19. Це дозволить робити ще 1 млн тестів на місяць. Про це повідомив міністр охорони здоров’я Максим Степанов у Верховній Раді України.
"Уже є рішення Кабінету міністрів щодо виділення додатково 1,259 млрд гривень саме на процес тестування. Зокрема, 1 млрд гривень буде передано на закупівлю тестів на виявлення антигена до SARS-CoV-2. Це дозволить робити ще 1 млн тестів на місяць. Майже 213 млн гривень будуть передані для розбудови лабораторних потужностей в комунальних закладах, з метою збільшення тестування методом ПЛР в лікарнях”, - зазначив очільник МОЗ.
Він підкреслив, що за останні 7 місяців МОЗ змогло в екстреному порядку створити лабораторні центри фактично з нуля. Міністр нагадав, що на початку епідемії в країні проводили лише 200 тестів на добу.
“Ми виходимо на заплановане збільшення кількості ПЛР-тестувань до 50 000 на добу. Зараз їх кількість сягає понад 47 тисяч. Нагадую, що на початку епідемії робилося лише 200 тестів на добу. Наша наступна мета - це 75 тисяч ПЛР-тестів щодня”, - поінформував він.
За словами Максима Степанова, наразі вже закуплені потужні прилади для проведення ПЛР-діагностики, станції для автоматичної екстракції РНК коронавірусу. Крім цього, завершені випробування і розпочато впровадження українських тест-систем на визначення методом ІФА антигену до SARS-CoV-2.
Нагадаємо, МОЗ постійно нарощує потужності вітчизняних лабораторій з тестування на COVID-19. Наразі також залучено до проведення досліджень державним коштом приватні лабораторні центри.

Уряд виділив кошти на підвищення зарплат медикам з 1 вересня, лікарі додатково отримають близько 3500 грн у місяць
Інші новини лип. 2020

Уряд виділив кошти на підвищення зарплат медикам з 1 вересня, лікарі додатково отримають близько

Кабінет Міністрів України підтримав ініціативу Міністерства охорони здоров’я і виділив кошти на підвищення заробітної плати медичних працівників з 1 вересня 2020 року. Підвищення відбудеться як для лікарів, так і для середнього та молодшого...

Уряд направив майже 1,7 млрд грн на потребу регіонів
Інші новини лип. 2020

Уряд направив майже 1,7 млрд грн на потребу регіонів

Уряд на засіданні 8 липня затвердив розпорядження про виділення коштів за програмою соціально-економічного розвитку регіонів. Як зазначив Прем’єр-міністр України Денис Шмигаль, рішення Уряду передбачає виділення майже 1,7 млрд грн на реальні потреби...

Олексій Гончарук: Уряд викорінює тіньові схеми з ПДВ
Інші новини лют. 2020

Олексій Гончарук: Уряд викорінює тіньові схеми з ПДВ

Ліквідація тіньового ринку ПДВ дозволить державі економити 1-2 млрд гривень щомісяця. Про це сказав Прем’єр-міністр Олексій Гончарук на нараді щодо запуску оновленої системи моніторингу податкових ризиків при реєстрації податкових накладних з ПДВ....

0 Коментарів

Ми у соцмережах

Пошук на сайті

Випадкові новини

Авторизація