Після 24 січня карантин не скасують: роз’яснення Кабміну
13 січ, 2021 0 Коментарів 606 Переглядів

Після 24 січня карантин не скасують: роз’яснення Кабміну

В Україні після припинення дії посилених карантинних обмежень з 25 січня карантин і режим надзвичайної ситуації не буде скасований та діятиме до 28 лютого 2021 року. 
Про це міністр Кабінету Міністрів Олег Немчінов сказав кореспонденту Укрінформу, пише Фіртка.
«Я думаю, що у них (в інших країнах, де запроваджено локдаун, – ред.) закінчиться карантин, коли вони завершать вакцинування. Наш термін запроваджено до 00 годин 25 січня. Після цього Міністерство охорони здоров'я традиційно зробить свої висновки. У нас надзвичайна ситуація діє до 28 лютого включно. І вже ми будемо ухвалювати режим, який буде після закінчення карантинних обмежень новорічно-різдвяного періоду. Карантин буде точно тривати, тому що він зараз діє згідно з постановою, яку ухвалили 9 грудня. Надзвичайна ситуація в Україні діє до 28 лютого. Йдеться про те, що ті жорсткіші обмеження, які запроваджені з 8 січня, будуть діяти до 00 год 25 січня», - сказав Немчінов.
Він нагадав про те, що у низці країн Європи останнім часом ввели ще більш суворий та довготривалий карантин. Серед причин — ризики розповсюдження нового штаму COVID-19 та перевантаження медичної системи. Україна все ще належить до переліку країн з найбільш м'якими карантинними обмеженнями.
«Я використовую дані центру економічного відновлення, який проаналізував карантин у низці країн Європи. І хочу сказати, що, за даними індексу Оксфордського університету, ми зараз відносимося до п'яти кран, які найнижчі у списку. Зокрема, це Хорватія, Швейцарія, Бельгія та Франція», - додав урядовець.
За його словами, найсуворіший карантин нині діє в Італії. У країні введено загальнонаціональний локдаун та запроваджено комендантську годину. Обмеження торкаються навіть кількості гостей, яким дозволяють брати участь у заходах, зокрема й у себе вдома. Це не більше ніж дві людини.
Також достатньо жорсткий локдаун запроваджено у федеральних землях Німеччини. Там дозволено збиратися у групи не більше ніж п'ятьом особам, закрито школи, заклади послуг, ресторани, торгово-розважальні центри.
«Загальнонаціональний локдаун із суворими обмеженнями введено також у Греції, у більшості регіонів Великої Британії, Австрії та у Нідерландах», - додав Немчінов.
Нагадаємо, в Україні з 8 січня почали діяти посилені карантинні обмеження, запроваджені по 24 січня включно з метою запобігання поширенню COVID-19. В ефірі одного з телеканалів 12 січня міністр охорони здоров'я Максим Степанов заявив, що суворий карантин в Україні необхідно продовжити й після 24 січня, оскільки для цього є всі підстави.
Кабінет Міністрів на засіданні 9 грудня 2020 року продовжив карантин і режим надзвичайної ситуації до 28 лютого 2021 року, а також запровадив додаткові посилені обмеження з 8 до 24 січня включно.

Президент дав завдання уряду якнайшвидше провести детальну комунікацію з громадськістю щодо карантинних обмежень
Інші новини січ. 2021

Президент дав завдання уряду якнайшвидше провести детальну комунікацію з громадськістю щодо

Президент Володимир Зеленський дав завдання Кабінету Міністрів якнайшвидше провести детальну комунікацію з громадськістю щодо карантинних обмежень, впроваджених на період з 8 до 24 січня цього року. Про це Глава держави сказав на традиційній нараді...

Максим Степанов повідомив деталі посилення карантинних обмежень
Інші новини гру. 2020

Максим Степанов повідомив деталі посилення карантинних обмежень

Міністр охорони здоров’я Максим Степанов роз’яснив, які обмеження діятимуть під час посиленого карантину з 8 до 24 січня 2021 року та назвав основні причини його запровадження. "Попри те, що нам вдалося збити хвилю ураганного розповсюдження...

Локдаун в Україні запровадять з 8 по 24 січня: що заборонять
Інші новини гру. 2020

Локдаун в Україні запровадять з 8 по 24 січня: що заборонять

Посилені заходи триватимуть з 00:00 8 січня до 00:00 25 січня. Кабінет міністрів ухвалив рішення про запровадження посилених карантинних обмежень в Україні з 8 по 24 січня. Як передає кореспондент УНІАН, відповідне рішення прийнято під час...

0 Коментарів

Ми у соцмережах

Пошук на сайті

Випадкові новини

Авторизація