Допомога по вагітності та пологах нараховується і виплачується однією сумою
14 січ, 2021 0 Коментарів 439 Переглядів

Допомога по вагітності та пологах нараховується і виплачується однією сумою

Допомога по вагітності та пологах у розмірі 100% середньої заробітної плати надається працюючим жінкам за рахунок коштів Фонду соціального страхування України за весь період декретної відпустки.
Підставою для призначення такої допомоги є виданий у встановленому порядку листок непрацездатності, що видається лікувально-профілактичним закладом, у якому застрахована особа перебуває на обліку. У більшості випадків його тривалість складає 126 календарних днів (70 днів до передбачуваного дня пологів і 56 днів після пологів).
Лікарняний листок у зв'язку із вагітністю та пологами видається з 30 тижнів вагітності, після чого має бути переданий застрахованою особою своєму роботодавцю. Далі комісія (уповноважений) із соціального страхування підприємства приймає рішення про призначення допомоги, бухгалтер здійснює розрахунок, оформлюється та подається до ФССУ відповідна заява-розрахунок.
Якщо зазначені кроки буде здійснено роботодавцем в установлені терміни, від дати передачі застрахованою особою лікарняного листка до подання заяви-розрахунку до Фонду має пройти до 17 календарних днів. Саме від дати прийняття Фондом заяви-розрахунку від роботодавця залежить дата виплати матеріального забезпечення. Зокрема, станом на сьогодні ФССУ профінансував усі заяви-розрахунки, які були прийняті від роботодавців по 18 грудня включно.
Кошти надходять на рахунок роботодавця упродовж декількох банківських днів після здійснення фінансування.
Після того, як роботодавець отримав кошти від Фонду соціального страхування України, він має здійснити виплату допомоги по вагітності та пологах своїй працівниці у найближчий після дня призначення допомоги строк, встановлений для виплати заробітної плати, або одразу після отримання коштів від Фонду. Звертаємо увагу, що виплата допомоги має бути здійснена роботодавцем у повному обсязі однією сумою, поділ допомоги по вагітності та пологах не передбачено.

Заяву на отримання одноразової матеріальної допомоги застрахованим особам можна подати не пізніше 31 грудня 2020 року
Інші новини гру. 2020

Заяву на отримання одноразової матеріальної допомоги застрахованим особам можна подати не пізніше

Одноразова матеріальна допомога надається застрахованим особам, які є найманими працівниками суб’єктів господарювання, робота яких тимчасово зупинена внаслідок обмежувальних заходів та фізичним особам - підприємцям, економічна діяльність яких...

Деякі зміни у пенсійному забезпеченні
Інші новини жов. 2020

Деякі зміни у пенсійному забезпеченні

Постановою Кабінету міністрів України від 29.07.2020 № 663 внесено зміни до Порядку призначення і виплати державної соціальної допомоги особам, які не мають права на пенсію, та особам з інвалідністю і державної соціальної допомоги на догляд, а саме...

Внесено зміни до Порядку надання допомоги по частковому безробіттю
Інші новини лип. 2020

Внесено зміни до Порядку надання допомоги по частковому безробіттю

Уряд прийняв рішення фінансово підтримати підприємства, що оголосили простій виробництва, а також роботодавців, які вимушено відправили працівників у відпустки без збереження зарплати через скорочення обсягів виробництва, робіт, послуг. Постановою...

0 Коментарів

Ми у соцмережах

Пошук на сайті

Випадкові новини

Авторизація