Революція Гідності: 5 лютого на Майдані з'явилася «Мистецька сотня».
05 лют, 2021 0 Коментарів 546 Переглядів

Революція Гідності: 5 лютого на Майдані з'явилася «Мистецька сотня».

5 лютого 2014 року, під час Революції Гідності, на Майдані з'явилася «Мистецька сотня». Так назвали штаб координації творців із різних культурних сфер.
Як повідомляє Укрінформ, їхня мета була такою - боротися за майбутнє української держави та її культури. Четверо чоловіків у традиційних гуцульських костюмах зіграли на трембітах бійцям внутрішніх військ і протестувальникам, які охороняють барикади на вулиці Грушевського.
Цього дня також відкрилася виставка робіт українського політичного карикатуриста Олега Смаля. Його роботи були представлені серією малюнків і висвітлювали три роки президентства Віктора Януковича.
Читайте також: Революція Гідності: цього дня пікетували Раду, яка розглядала зміни до Конституції
Крім того, біля барикад відбувся традиційний молебень: священики помолилися за мирне вирішення конфлікту. Свою акцію провели й матері. З гаслами «Чужих дітей не буває», «Путін, не вбивай наших дітей» і «Росія, підтримай український народ» вони вкотре закликали до незастосування насильства боку міліції.
5 лютого близько 200 активістів прийшли під Міністерство оборони України. Вони вимагали від військовослужбовців дотримуватися нейтральної позиції під час політичної кризи в країні.
Читайте також: Революція Гідності: за два місяці від репресій постраждали понад 1700 активістів Майдану
Віктор Янукович зустрівся з тодішнім Верховним представником ЄС з питань зовнішньої політики Кетрін Ештон. Вони говорили про необхідність забезпечення безпеки громадян, забезпечення об'єктивного розслідування останніх резонансних подій, а також перспективи проведення конституційної реформи.
Поговорив із Януковичем у цей день і віце-президент США Джо Байден. Він закликав Януковича вивести силовиків з вулиць, звільнити ув'язнених і притягнути до відповідальності винних у нападах на журналістів та учасників протесту.

5 грудня – Міжнародний день волонтера!
Інші новини гру. 2020

5 грудня – Міжнародний день волонтера!

У всьому світі 5 грудня відзначають День волонтера. Свято було засновано ще у 1985 році за ініціативою Генеральної Асамблеї ООН. В Україні волонтерський рух розпочався в 90-х роках, а офіційно його визнали 10 грудня 2003 року. Волонтер у перекладі з...

20 лютого - День Героїв Небесної Сотні
Інші новини лют. 2020

20 лютого - День Героїв Небесної Сотні

Людина, розумна людина, завжди сподівається на краще. Це природно, адже ми не станемо заперечувати, що найчастіше обставини, що нас оточують, просто змушують нас це робити. Надія супроводжує нас, напевно всюди, але що ми готові зробити для того, щоб...

День Соборності (день Злуки)
Інші новини січ. 2020

День Соборності (день Злуки)

Українська мрія - єдність, свобода і незалежність. Основа державності, якої споконвіку намагалися позбавити цю прекрасну частину земель всі її так звані сусіди прикриваючись «високими» інтересами, час від часу набувала цілком ясні обриси. Так...

0 Коментарів

Ми у соцмережах

Пошук на сайті

Випадкові новини

Авторизація