Держкіно презентувало онлайн-довідник національних фільмів
18 лют, 2021 0 Коментарів 397 Переглядів

Держкіно презентувало онлайн-довідник національних фільмів

Державне агентство з  питань кіно представило онлайн-довідник «База національних фільмів України»
 – найповнішу базу даних за національними фільмами, професіоналами кіновиробництва та компаніями-виробниками України. «Ми маємо на меті створити безкоштовну інформаційну платформу про аудіовізуальний сектор України, яка об’єднає провідних спеціалістів кіноіндустрії нашої країни», - йдеться у повідомленні Держкіно.
Зараз в онлайн-довіднику міститься інформація про 2157 фільмів, 
  • створених за підтримки Держкіно (з 2007 р. і дотепер),
  • Міністерства культури (держзамовлення, до 2006 р.),
  • та сучасних стрічок, створених без залучення держфінансування,
  • за часовими рамками від «Запорізької Січі» Данила Сахненка 1911 року до «Безславних кріпаків» Романа Перфільєва 2020 року.
Вся історія українського кіно в єдиному місці
У довіднику доступна інформація про фільми, створені не лише за період Незалежності, а й у попередні роки, в тому числі – фільми Всеукраїнського фотокіноуправління, Українфільму, кіностудії ім. Довженка, УкрАнімаФільму, Київської студії науково-популярних фільмів, Укркінохроніки та багатьох інших.
Унікальні кадри та оцифровані титри
Спеціально для онлайн-довідника зроблено кадри та оцифровано титри до майже 20 відсотків представлених кіноробіт. До цього в публічному просторі такої інформації про них не було (перш за все, це стосується науково-популярних серій виробництва Київнаукфільм, значної кількості короткометражних фільмів).
У базі даних – 12 713 кінопрофесіоналів та 384 компанії-виробники українського кіно.
Ознайомитися із онлайн-довідником можна на сайті Держкіно за посиланням: https://usfa.gov.ua/movie-catalog.
Ми маємо на меті подальший розвиток цього проекту, тому якщо ви хотіли б додати чи уточнити інформацію про себе, свій фільм чи кінокомпанію – пишіть нам на info@usfa.gov.ua з приміткою «Онлайн-каталог».

Президент ініціює податкові пільги для проектів і програм у сфері культури, туризму та креативних індустрій
Інші новини лип. 2020

Президент ініціює податкові пільги для проектів і програм у сфері культури, туризму та креативних

Президент України Володимир Зеленський подав до Верховної Ради як невідкладний проект закону «Про внесення змін до Податкового кодексу України щодо державної підтримки культури, туризму та креативних індустрій» (№ 3851), який передбачає зменшення чи...

Міністерство цифрової політики України запустило національну онлайн-платформу з цифрової грамотності «Дія. Цифрова освіта»
Інші новини кві. 2020

Міністерство цифрової політики України запустило національну онлайн-платформу з цифрової

Міністерство цифрової політики України запустило національну онлайн-платформу з цифрової грамотності «Дія. Цифрова освіта», як доступна в мережі Інтернет за посиланням: osvita.diia.gov.ua На онлайн-платформі кожний громадянин може безкоштовно...

Мінрегіон запровадив онлайн платформу для конкурсного відбору проектів регіонального розвитку, які можуть реалізовуватись за рахунок коштів Держбюджету, отриманих від ЄС
Інші новини січ. 2020

Мінрегіон запровадив онлайн платформу для конкурсного відбору проектів регіонального розвитку, які

Міністерство розвитку громад та територій України запустило нову онлайн платформу для подання проектів у рамках «Програми підтримки секторальної політики — Підтримка регіональної політики України». Для участі у конкурсі заявник проекту подає через...

0 Коментарів

Ми у соцмережах

Пошук на сайті

Випадкові новини

Авторизація