В Україні створять центри креативної економіки
18 бер, 2021 0 Коментарів 730 Переглядів

В Україні створять центри креативної економіки

Уряд затвердив Порядок використання коштів, передбачених у державному бюджеті для створення центрів креативної економіки. Проект постанови, розроблений Мінрегіоном, було схвалено 17 березня на засіданні Уряду.
«Державною стратегією регіонального розвитку на 2021-2027 роки реалізовується ціль «Підвищення рівня конкурентоспроможності регіонів», в рамках якої передбачається поширення практики утворення центрів розвитку креативної економіки в містах різного масштабу та з різними соціально-економічними умовами. Створення центрів креативної економіки дозволить підвищити інвестиційну привабливість регіону та сприятиме розвитку бізнесу у креативному секторі економіки», – зазначив Міністр розвитку громад та територій Олексій Чернишов.
Центри стимулюватимуть підвищення економічної активності в регіонах, культивуватимуть smart-підприємництво та сприятимуть зниженню безробіття та еміграції молоді. Планується, що вони включатимуть створення лабораторій, ІТ-школи, мікровиробництво, креативні простори для навчання та коворкінгу.
У державному бюджеті на 2021 рік на створення Центрів передбачено понад 110 млн гривень. Кошти будуть спрямовані, зокрема на будівництво (нове, реконструкцію чи капітальний ремонт) будівель, в яких створюватимуться центри креативної економіки, а також на виготовлення проектної документації.
Пропозиції щодо переліків проектів формуватимуться місцевими державними адміністраціями, виконавчими органами місцевих рад та подаватимуться на затвердження Мінрегіону.
Серед основних умов надання фінансування є відповідність проекту зі створення центрів креативної економіки пріоритетам, визначених у програмних та стратегічних документах розвитку територій, наявність фінансово-економічного обґрунтування спроможності довгострокового функціонування центру креативної економіки, крім того, проекти повинні відповідати принципам безбар’єрності та строк їх реалізації не перевищує 2 роки.

Мінекономіки бере активну участь у масштабній цифровій трансформації України
Інші новини лют. 2021

Мінекономіки бере активну участь у масштабній цифровій трансформації України

18 лютого відбулась презентація дашборду з відкритим доступом до всіх державних цифрових проектів. Перелік включає 94 проекти з чітко визначеними дедлайнами та відповідальними особами, 6 з них реалізуються та координуються Мінекономіки. "Цифрові...

Уряд створив Раду з питань економічного розвитку України
Інші новини кві. 2020

Уряд створив Раду з питань економічного розвитку України

Для напрацювання пропозицій та конкретних механізмів економічного зростання, забезпечення конкурентноспроможності українських виробників та підприємств Уряд створив Раду з питань економічного розвитку України. «Рада буде розробляти програму рестарту...

Президент видав Указ про стимулювання розвитку регіонів
Інші новини вер. 2019

Президент видав Указ про стимулювання розвитку регіонів

20 вересня 2019 року Президент України видав Указ «Про невідкладні заходи щодо забезпечення економічного зростання, стимулювання розвитку регіонів та запобігання корупції» ( №713/2019 ). Відповідно до документу, Кабінет Міністрів має передбачити під...

0 Коментарів

Ми у соцмережах

Пошук на сайті

Випадкові новини

Авторизація