20 березня - Всесвітній день Землі
19 бер, 2021 0 Коментарів 4 170 Переглядів

20 березня - Всесвітній день Землі

  
Метою свята є привернення уваги суспільства до проблем екології, заклик дбати про природу. Вважається, що в цей день кожен має зробити для Землі щось корисне: прибрати засмічену ділянку, чи посадити дерево.
День Землі – це символ єдності, усвідомлення, що тільки об'єднаними зусиллями людство може боротися з глобальними екологічними та існуючими соціальними проблемами.
   Дату проведення свята обрали не випадково, адже 20 березня - день весняного рівнодення, коли пробуджується природа і починається новий рівень її розвитку.
     У календарі міжнародних свят існує два Дні Землі –перший в день весняного рівнодення 20 березня, а другий - 22 квітня. Перший має миротворчу та гуманістичну спрямованість, другий - екологічну.
     Мета свята - привернути увагу громадськості до нашого спільного дому - планети Земля, нагадати людям про необхідність дбайливого ставлення до природи і турботу один про одного.  Це свято є приводом зайвий раз замислитися про те, що нас оточує. В результаті своєї життєдіяльності людина завдає значної шкоди нашій планеті, що може призвести до її руйнування.
    Свято День Землі - це символ єдності, усвідомлення, що тільки об'єднаними зусиллями ще можливо боротися з глобальними екологічними та існуючими соціальними проблемами на нашій планеті. Тільки спільними зусиллями можна вирішувати глобальні екологічні і соціальні проблеми на Землі.
       Матінка-Земля. Це вираження ми не рідко чуємо в нашому повсякденному житті і використовуємо його в нашому спілкуванні. Що воно означає і що ми в нього вкладаємо, - буквально зображено в самому формулюванні і формі подібної фрази. Земля - наша годувальниця, наш спільний дім, в якому створені Богом для нас абсолютно унікальні умови, що дозволяють нам не тільки виживати, але й насолоджуватися життям у всій її красі і різноманітності. Вона віддає нам себе цілком. Беззаперечно дарує свою любов. Не зважаючи навіть деколи на абсолютно блюзнірське ставлення з нашого боку. Як любляча мати живить, одягає і виховує своїх нетямущих дітей. Чим ми їй віддячуємо?
    Вже здавна в різних країнах світу це питання набуло нагальну актуальність. Людство нарешті, звернувши увагу на свою позицію і роль в екосистемах нашої Землі, задумалося. Невже ми почали переростати чисто споживчий період свого власного розвитку? Надія є. З’явилися і прагнення. 
      Що людина посіє - те й пожне. Не будемо про це забувати.

15 березня- Всесвітній день захисту прав споживачів
Інші новини бер. 2021

15 березня- Всесвітній день захисту прав споживачів

15 березня відзначається непомітне, але найважливіше свято для всіх жителів планети - Всесвітній день захисту прав споживачів. Датою для святкування цього дня була обрана річниця з дня історичного виступу американського президента Джона Кеннеді...

9 лютого - Міжнародний День стоматолога
Інші новини лют. 2021

9 лютого - Міжнародний День стоматолога

9 лютого в усьому світі відзначається Міжнародний День стоматолога. Незважаючи на те, що стоматологія є однією з найдавніших галузей медицини, день стоматолога є порівняно молодим професійним святом. На початку XVIII століття П'єр Фошар заснував...

Година Землі – це найбільша світова ініціатива на підтримку збереження Планети та сталого використання її ресурсів.
Інші новини бер. 2020

Година Землі – це найбільша світова ініціатива на підтримку збереження Планети та сталого

Година Землі – це найбільша світова ініціатива на підтримку збереження Планети та сталого використання її ресурсів. Щорічно у Годину Землі відбувається символічне відключення світла на одну годину (у 2020 році – 28 березня з 20:30) – у домівках,...

0 Коментарів

Ми у соцмережах

Пошук на сайті

Випадкові новини

Авторизація