В Україні сьогодні День скорботи і вшанування пам’яті жертв війни
22 чер, 2021 0 Коментарів 433 Перегляди

В Україні сьогодні День скорботи і вшанування пам’яті жертв війни

Сьогодні в Україні відзначається День скорботи і вшанування пам'яті жертв війни. Дата вибрана не просто так - 22 червня війська фашистської Німеччини без оголошення війни перейшли кордон Радянського Союзу і почали захоплювати території.
Вранці 22 червня 1941 року відбулося бомбардування Києва.
День пам’яті засновано указом президента України № 1245/2000 від 17 листопада 2000 року, також Верховна рада запровадила всеукраїнську хвилину мовчання у цей день.
Щорічно 22 червня відбувається приспущення державного прапору України з чорними стрічками на будинках та спорудах органів та установ державної влади.
Як відомо, війна з Німеччиною забрала десятки мільйонів людських життів. Вважається, що Червона Армія втратила 6,3 млн людей, які були вбиті і померли від поранень.
4,5 млн потрапили в полон і зникли без вісти. Жертвами німецьких загарбників ставали не тільки військові, але і ті, хто не ніс ніяких загроз: жінки, діти, хворі та люди похилого віку.
Під час війни загинув кожен п'ятий українець.
Також «Слово і Діло» пропонує подивитися календар свят, які протягом останніх п’яти років з’явилися, були скасовані або перенесені на інші дати.

28 червня - День молоді
Інші новини чер. 2020

28 червня - День молоді

Щорічно, підтримавши ініціативу молодіжних об’єднань і організацій, в останню неділю червня Україна і Білорусь відзначають День молоді. В Україні День молоді встановлений Указом Президента України № 323/94 від 22 червня 1994 року, Указом Президента...

22 червня — День скорботи і вшанування пам'яті жертв Другої світової війни в Україні
Інші новини чер. 2020

22 червня — День скорботи і вшанування пам'яті жертв Другої світової війни в Україні

Це день початку війни, яка забрала життя кожного п’ятого українця. 22 червня 1941 року розпочалася німецько-радянська війна, що тривала до 8 травня 1945-го. Попри таємну угоду про ненапад (нині відома як пакт Молотова – Ріббентропа 1939 року)...

17 травня - День пам’яті жертв політичних репресій
Інші новини травень. 2020

17 травня - День пам’яті жертв політичних репресій

Цей День пам’яті і скорботи про жертви, які загинули або постраждали в Україні в наслідок політичних репресій комуністичного режиму, спочатку з’явився в національному календарі країни наприкінці 90-х років і носив назву "День пам’яті жертв...

0 Коментарів

Ми у соцмережах

Пошук на сайті

Випадкові новини

Авторизація