Мінцифра допоможе громадам стати цифровими за допомогою освітнього курсу
02 лип, 2021 0 Коментарів 399 Переглядів

Мінцифра допоможе громадам стати цифровими за допомогою освітнього курсу

Міністерство цифрової трансформації України та ГО SocialBoost, у рамках Програми «Децентралізація приносить кращі результати та ефективність» (DOBRE), що виконується міжнародною організацією Глобал Ком’юнітіз (Global Communities) та фінансується Агентством США з міжнародного розвитку (USAID), розробили новий освітній курс «Як громаді стати цифровою».
Безкоштовно пройти навчання можна на порталі Дія.Цифрова освіта.
Особливості курсу:
Курс пропонує практичні рекомендації та інструменти цифровізації на рівні територіальної громади. Учасники навчання зможуть дізнатися, з чого розпочинається цифрова громада; як створити вебсайт; що таке брендинг; як контент (фото, тексти, презентації) впливає на цифровий імідж; як громаді налагодити зв'язок із цільовими аудиторіями через соцмережі; що таке цифрова партиципація; із чого розпочати стратегію цифровізації та зробити перші кроки у запровадженні кібербезпеки.
8 серій тривалістю 6-9 хвилин.
Курс призначений для державних службовців, яким не байдужий розвиток ІТ у своїй громаді. Після навчання учасники отримають сертифікат із кредитом обсягом 0,2 ЄКТС.
Проглянути курс можна з українськими субтитрами для людей з порушеннями слуху.
Під час презентації заступник Міністра цифрової трансформації з питань євроінтеграції Валерія Іонан висловила сподівання, що курс допоможе громадам здійснити цифрову трансформацію і створити власні історії успіху впровадження електронних інструментів та інноваційних технологій.
Вадим Бортник, директор Директорату регіональної цифровізації Міністерства цифрової трансформації: «Все, що Міністерство робить в напрямі цифровізації громад, робиться для того, щоб сервіси і послуги стали зручнішими, щоб управління громадою було більш ефективним і рішення приймалися на основі даних. У нас є спеціальний підрозділ, який 24/7 допомагає громадам стати на цей шлях». 
Керівник Програми USAID DOBRE Брайан Кемпл: «Ми працюємо зі 100 громадами в 10 областях. Ми надаємо технічну і матеріальну підтримку та розуміємо, що цифровізація — це невід’ємна частина стратегічного і фінансового планування, управління активами та місцевого економічному розвитку».
Співзасновник та виконавчий директор SocialBoost Віктор Гурський: «Цифровий потенціал громад недооцінений. Адже сьогодні, завдяки технологіям, цифровізація більше не є прерогативою великих і заможних міст, а запустити процеси цифровізації можна, маючи лише один комп’ютер, одного менеджера і без участі жодного інженера». 
Заступник Міністра розвитку громад та територій України з питань цифрового розвитку, цифрових трансформацій і цифровізації Олександр Дудченко: «У межах програми Уряду на 2021-2023 роки передбачається розбудова інституційної спроможності громад. Ми приділяємо багато уваги створенню регіональних стратегій розвитку і програм на 2021-2023 роки, в яких будуть, зокрема, проекти з цифровізації».
Ведучим серіалу виступив український кулінарний експерт, шеф-кухар, бізнесмен, телеведучий, засновник соціального проекту CultFood Євген Клопотенко. «Треба вміти використовувати діджитал-інструменти, щоб ставати сучасними, заробляти більше і робити краще для своєї громади. Якщо ви почнете використовувати діджитал-інструменти, то вже за декілька років ваша громада стане однією з найкращих в Україні», — підкреслив Євген Клопотенко.

«Фінансовий сенсей». На Дія.Цифрова освіта з’явився освітній серіал про фінанси для молоді
Інші новини кві. 2021

«Фінансовий сенсей». На Дія.Цифрова освіта з’явився освітній серіал про фінанси для молоді

Вміння управляти особистими фінансами — запорука фінансової свободи та незалежності молодої людини. У новому освітньому серіалі на Дія.Цифрова освіта блогер разом зі слухачами експериментує, ділиться досвідом і дізнається нове про фінанси....

На національній онлайн-платформі з цифрової грамотності «Дія. Цифрова освіта» запрацював онлайн-курс «Стартуй стартап»
Інші новини лис. 2020

На національній онлайн-платформі з цифрової грамотності «Дія. Цифрова освіта» запрацював

На виконання Програми діяльності Кабінету міністрів України, затвердженої постановою Кабінету міністрів України від 29 вересня 2019 року № 849, зокрема, цілі: «Українець, який хоче мати цифрові навички, може їх вільно набути», Міністерство цифрової...

Освітній серіал від Мінцифри вчить, як мінімізувати ризики втрати приватної інформації та попередити кібератаку
Інші новини травень. 2020

Освітній серіал від Мінцифри вчить, як мінімізувати ризики втрати приватної інформації та

Вчора Міністерство цифрової трансформації разом із Національним координаційним центром кібербезпеки при РНБО, компанією з кібербезпеки 10Guards, компанії Cyberlab і компанією Moneyveo презентували новий освітній серіал «Кіберняні». Освітній серіал...

0 Коментарів

Ми у соцмережах

Пошук на сайті

Випадкові новини

Авторизація