Мінцифри та U-LEAD з Європою підписали меморандум: посилиться цифровізація в регіонах і з’являться онлайн-курси для громад
20 жов, 2021 0 Коментарів 532 Перегляди

Мінцифри та U-LEAD з Європою підписали меморандум: посилиться цифровізація в регіонах і з’являться онлайн-курси для громад

19 жовтня 2021 року Міністерство цифрової трансформації України та U-LEAD з Європою підписали меморандум про взаєморозуміння.
Сторони планують:
- Реалізувати ініціативи з розвитку потенціалу цифрової трансформації на місцевому рівні: провести спільні дослідження щодо потреб територіальних громад у цифровій трансформації, провести тренінги для представників територіальних громад на тему цифрової трансформації.
- Розробити спільно онлайн-курси щодо цифровізації громад на порталі Дія.Цифрова освіта.
Спільно опрацювати питання впровадження інформаційних технологій, інструментів та платформ, які забезпечують залучення громадян та сприяють прозорості громадської діяльності на муніципальному рівні.
Віце-прем'єр-міністр України — Міністр цифрової трансформації Михайло Федоров наголосив: «Цифрова трансформація в Україні сьогодні відбувається надзвичайно швидко. Вже більше 15 мільйонів українців користуються порталом та застосунком Дія. Я вдячний, що на шляху цифрової трансформації з нами був надійний партнер U-LEAD з Європою. Далі ми разом з вами будемо реалізовувати важливі ініціативі та проекти, які сприятимуть цифровій трансформації на місцевому рівні. Адже цифрова держава — це про рівні можливості для всіх громадян — як жителів великих міст, так і невеликих селищ».
Заступник Міністра цифрової трансформації з питань євроінтеграції Валерія Іонан підкреслила: «U-LEAD з Європою — надійний партнер, якому Мінцифри вдячне за підтримку та успішно реалізовані проекти. Мінцифри розраховує на подальшу співпрацю та підтримку проектів із цифровізації».
Директор Програми «U-LEAD з Європою» Бастіан Файгель наголосив: «Підтримка Уряду України у зміцненні цифрової трансформації на місцевому рівні є ключовою для Програми «U-LEAD з Європою». Мені дуже приємно, що ми маємо спільне бачення щодо діяльності в цьому напрямку».
Довідково
З 2015 року Програма для України з розширення прав і можливостей на місцевому рівні, підзвітності та розвитку «U-LEAD з Європою» — мультидонорська ініціатива, що фінансується Європейським Союзом та його державами-членами Німеччиною, Польщею, Швецією, Данією, Естонією та Словенією, підтримує реформу децентралізації в Україні.
Метою «U-LEAD з Європою» є розширення спроможностей ключових суб’єктів на національному, регіональному та місцевому рівнях для подальшого впровадження децентралізації та пов’язаної з нею реформи регіональної політики, а також сприяння визначенню функцій кожного рівня державного управління в конкретних сферах політики.
Німецьке товариство міжнародного співробітництва (GIZ) реалізує програму «U-LEAD з Європою».

Мінцифри та E-schools популяризуватимуть проект Дія.Цифрова освіта
Інші новини травень. 2021

Мінцифри та E-schools популяризуватимуть проект Дія.Цифрова освіта

Міністерство цифрової трансформації України та E-schools у межах національного проекту Дія.Цифрова освіта поширюватимуть інформацію про використання цифрових технологій в освіті, просуватимуть навчальні матеріали з цифрової грамотності для школярів...

Мінцифри з партнерами розроблять інноваційні програми навчання щодо цифрових професій і цифрових навичок
Інші новини бер. 2021

Мінцифри з партнерами розроблять інноваційні програми навчання щодо цифрових професій і цифрових

Міністерство цифрової трансформації України та студія онлайн-освіти співпрацюватимуть у сфері розвитку цифрових та інших навичок шляхом розробки освітніх матеріалів та інноваційних програм для навчання. Для цього сторони підписали меморандум....

12 проектів у сфері захисту довкілля увійшли до плану цифрової трансформації країни
Інші новини лют. 2021

12 проектів у сфері захисту довкілля увійшли до плану цифрової трансформації країни

Серед 94 масштабних проектів цифрової трансформації, які реалізовуватимуть найближчі 3 роки – 12% у сфері захисту довкілля та природних ресурсів України. План цифрової трансформації країни сьогодні презентував Віце-прем'єр-міністр України – Міністр...

0 Коментарів

Ми у соцмережах

Пошук на сайті

Випадкові новини

Авторизація