Чи сплачують ЄВ за себе ФОП – платники ЄП у період воєнного стану в Україні?
05 кві, 2022 0 Коментарів 608 Переглядів

Чи сплачують ЄВ за себе ФОП – платники ЄП у період воєнного стану в Україні?

Відповідно до частини першої ст. 4 Закону України від 08 липня 2010 року № 2464-VІ «Про збір та облік єдиного внеску на загальнообов’язкове державне соціальне страхування» із змінами та доповненнями (далі – Закон № 2464) платниками єдиного внеску на загальнообов’язкове державне соціальне страхування (далі – єдиний внесок), зокрема, є:
фізичні особи – підприємці, в тому числі ті, які обрали спрощену систему оподаткування (п. 4 частини першої ст. 4 Закону № 2464).
Законом України від 15 березня 2022 року № 2120-IХ «Про внесення змін до Податкового кодексу України та інших законодавчих актів України щодо дії норм на період дії воєнного стану» внесені зміни до розд. VIII «Прикінцеві та перехідні положення» Закону № 2464.
Так, згідно з абзацом першим п. 9 прим. 19 розд. VIII «Прикінцеві та перехідні положення» Закону № 2464 тимчасово, з 01 березня 2022 року до припинення або скасування воєнного стану в Україні та протягом дванадцяти місяців після припинення або скасування воєнного стану, особи, зазначені у пп. 4, 5 та 5 прим. 1 частини першої ст. 4 Закону № 2464, мають право не нараховувати, не обчислювати та не сплачувати єдиний внесок за себе. При цьому положення абзацу другого п. 2 частини першої ст. 7 Закону № 2464 щодо таких періодів для таких осіб не застосовується.
При цьому такими особами розрахунок єдиного внеску у складі податкової декларації не заповнюється за період, в якому відповідно до абзацу першого п. 9 прим. 19 розд. VIII «Прикінцеві та перехідні положення» Закону № 2464 єдиний внесок не нараховувався, не обчислювався та не сплачувався (абзац другий п. 9 прим. 19 розд. VIII «Прикінцеві та перехідні положення» Закону № 2464).

Глава держави підписав закон про відновлення виплати лікарняних
Інші новини кві. 2021

Глава держави підписав закон про відновлення виплати лікарняних

Президент Володимир Зеленський підписав Закон «Про внесення зміни до статті 22 Закону України «Про загальнообов’язкове державне соціальне страхування» щодо соціального захисту у разі настання тимчасової непрацездатності» № 1380-ІХ, який парламент...

Підписані закони про об’єднання звітності з єдиного внеску та з податку на доходи фізичних осіб
Інші новини вер. 2019

Підписані закони про об’єднання звітності з єдиного внеску та з податку на доходи фізичних осіб

Як інформують в головному управлінні ДПС в Івано-Франківській області, 19 вересня Президентом України підписано закони № 115 – IX «Про внесення змін до Закону України «Про збір та облік єдиного внеску на загальнообов’язкове державне соціальне...

Верховна рада прийняла проект Закону про відтермінування штрафів за нерозмитнені автомобілів на іноземній реєстрації
Інші новини вер. 2019

Верховна рада прийняла проект Закону про відтермінування штрафів за нерозмитнені автомобілів на

Як повідомили в Івано-Франківській митниці ДФС, Верховна Рада України схвалила за основу та в цілому проект Закону від 29.08.2019 № 1030 «Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо відтермінування застосування штрафних санкцій за...

0 Коментарів

Ми у соцмережах

Пошук на сайті

Випадкові новини

Авторизація