Підписані закони про об’єднання звітності з єдиного внеску та з податку на доходи фізичних осіб
26 вер, 2019 0 Коментарів 599 Переглядів

Підписані закони про об’єднання звітності з єдиного внеску та з податку на доходи фізичних осіб


Як інформують в головному управлінні ДПС в Івано-Франківській області, 19 вересня Президентом України підписано закони № 115 – IX «Про внесення змін до Закону України «Про збір та облік єдиного внеску на загальнообов’язкове державне соціальне страхування» та № 116 – IX «Про внесення змін до Податкового кодексу України щодо подання єдиної звітності з єдиного внеску на загальнообов’язкове державне соціальне страхування та податку на доходи фізичних осіб».
Змінами передбачено, що звіт про суми доходу, нарахованого (сплаченого) на користь платників податків – фізичних осіб і суми утриманого з них податку, також про суми нарахованого єдиного внеску подається за основним місцем обліку у строки, встановлені для податкового кварталу з щомісячною розбивкою звітного кварталу. При цьому такий розрахунок необхідно подавати лише у разі нарахування сум зазначених доходів платнику податків – фізичній особі податковим агентом.
Платники єдиного податку першої та другої груп подають податкову декларацію з у строк, встановлений для річного податкового періоду з відображенням відомостей про суми ЄСВ, нарахованого, обчисленого і сплаченого за себе в порядку, визначеному законом для даної категорії платників, а платники податку третьої групи - у строки, встановлені для квартального звітного періоду. Фізичні особи – підприємці на загальній системі оподаткування суми ЄСВ будуть відображати в декларації про майновий стан при звітуванні за рік.
Крім цього, за неподання податкової звітності, подання з порушенням встановлених строків, подання не в повному обсязі, з недостовірними відомостями або помилками у ній, якщо такі недостовірні відомості або помилки призвели до зменшення та / або збільшення податкових зобов’язань платника податку та/або до зміни платника податку передбачено штраф 510 грн. За ті самі дії, вчинені платником податків, до якого протягом року було застосовано штраф за таке саме порушення передбачено накладення штрафу у розмірі 1020 грн.
Зазначені штрафи не застосовуватиметься, якщо порушення у податковій звітності пов'язані із нарахуванням податкової соціальної пільги і неточності виправив сам платник податку.
Склад і форма звітності буде розроблена Міністерством фінансів України.
Закони опубліковані в Голосі України» від 25.09.2019 року № 183 і наберуть чинності з 1 січня 2021 року. Отже нову звітність з ПДФО та ЄСВ вперше необхідно буде подавати за І квартал 2021 року.

Заява про призупинення виплат лікарняних та у зв’язку з вагітністю — неправда
Інші новини лис. 2019

Заява про призупинення виплат лікарняних та у зв’язку з вагітністю — неправда

У медіа поширили інформацію про призупинення фінансування виплат, зокрема лікарняних, а також у зв’язку з вагітністю та пологами тощо. Мінсоцполітики повідомляє, що це не відповідає дійсності. Станом на 20 листопада залишки на рахунку Фонду...

Президент видав Указ про стимулювання розвитку регіонів
Інші новини вер. 2019

Президент видав Указ про стимулювання розвитку регіонів

20 вересня 2019 року Президент України видав Указ «Про невідкладні заходи щодо забезпечення економічного зростання, стимулювання розвитку регіонів та запобігання корупції» ( №713/2019 ). Відповідно до документу, Кабінет Міністрів має передбачити під...

Верховна рада прийняла проект Закону про відтермінування штрафів за нерозмитнені автомобілів на іноземній реєстрації
Інші новини вер. 2019

Верховна рада прийняла проект Закону про відтермінування штрафів за нерозмитнені автомобілів на

Як повідомили в Івано-Франківській митниці ДФС, Верховна Рада України схвалила за основу та в цілому проект Закону від 29.08.2019 № 1030 «Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо відтермінування застосування штрафних санкцій за...

0 Коментарів

Ми у соцмережах

Пошук на сайті

Випадкові новини

Авторизація