Укравтодор спільно з партнерами вдосконалить під’їзди до пропускних пунктів на кордонах
25 травень, 2022 0 Коментарів 442 Перегляди

Укравтодор спільно з партнерами вдосконалить під’їзди до пропускних пунктів на кордонах

Україна розвиватиме прикордонну інфраструктуру, щоб збільшити транзит товарів та гуманітарної допомоги. Про це повідомив у Facebook перший заступник керівника Укравтодору Андрій Івко.
Він розповів, що інспекція автодору і Міністерства інфраструктури перевірила стан прикордонних шляхів.
«Першочерговим завдання для себе бачимо створення більш комфортних умов для водіїв та збереження доріг», - написав Івко.
За його словами, після повномасштабного вторгнення держави-терориста рф в Україну пріоритети розвитку прикордонної інфраструктури змінились. Наразі планується вдосконалити під'їзні шляхи до контрольно-пропускних пунктів шляхом влаштування майданчиків для відстою автотранспорту.
«У першу чергу йдеться про ті маршрути, котрі ведуть до пунктів пропуску з сусідніми країнами у прикордонних регіонах. А для якнайшвидшого вирішення всіх інфраструктурних та процедурних питань працюватимемо разом з міжнародними партнерами та дружніми сусідніми країнами», - зазначив заступник голови Укравтодору.
Івко підкреслив, що в умовах воєнного стану, з огляду на гуманітарну та економічну складову, питання логістичних зв'язків для України є надважливим.
«Через військову агресію порти – закриті, а авіасполучення відсутнє. Тому дороги наразі виконують одну з ключових функцій у життєзабезпеченні країни. В цьому контексті інфраструктурне питання більш глобальне, адже йдеться не лише про економіку України, але й про світову продовольчу безпеку», - заявив він.
За даними Укравтодору, в Україні вже зруйновано 13% доріг – це майже 24 тис. км трас та понад 300 штучних споруд. Зараз зусилля держави зосереджені на забезпеченні проїзду «дорогами життя».
«У першу чергу відновлюємо проїзд через зруйновані мости – зараз функціонує 36 переправ у деокупованих областях. На розмінованих територіях вздовж автомобільних доріг наводимо лад після російського військового вторгнення», - розповів Івко.
Нагадаємо, раніше міністр інфраструктури Олександр Кубраков повідомив, що спільними зусиллями України та міжнародних партнерів можливо відбудувати всю зруйновану інфраструктуру за два роки.

Глава держави провів перше за час російського вторгнення засідання Конгресу місцевих та регіональних влад
Інші новини кві. 2022

Глава держави провів перше за час російського вторгнення засідання Конгресу місцевих та

За участю Президента України Володимира Зеленського відбулося засідання Конгресу місцевих та регіональних влад, на якому розглядалися питання функціонування держави в умовах війни. Захід провели у форматі відеоконференції. Президент зауважив, що...

Національна програма «Велике будівництво» пришвидшить реалізацію проєкту «Мале Карпатське коло»
Інші новини лют. 2021

Національна програма «Велике будівництво» пришвидшить реалізацію проєкту «Мале Карпатське коло»

На Всеукраїнському форумі «Україна 30. Інфраструктура» заступник голови Офісу Президента Кирило Тимошенко розповів, що Національна програма «Велике будівництво» активно розвивається. Напрямки Державної програми «Велике будівництво» спрямовані на...

Доступна іпотека, авіахаби і ще більше доріг: Кирило Тимошенко розповів про плани «Великого будівництва» на 2021 рік
Інші новини лют. 2021

Доступна іпотека, авіахаби і ще більше доріг: Кирило Тимошенко розповів про плани «Великого

Програма президента України «Велике будівництво» у 2021 році бере курс на довгострокові інвестиції в інфраструктуру. Цьогоріч вона буде розширена на такі напрями: доступне іпотечне кредитування та фінансовий лізинг, розбудова регіональних авіахабів,...

0 Коментарів

Ми у соцмережах

Пошук на сайті

Випадкові новини

Авторизація