День Української Державності 28 липня утверджуватиме зв’язок багатьох поколінь нашого народу – звернення Президента України
25 лип, 2022 0 Коментарів 505 Переглядів

День Української Державності 28 липня утверджуватиме зв’язок багатьох поколінь нашого народу – звернення Президента України

Бажаю здоров’я, шановні українці!
Завтра починається важливий тиждень – символічний. Тиждень, коли ми вперше відзначимо День Української Державності 28 липня. Вперше.
Відзначимо в час такої жорстокої війни – на шостому її місяці. Після восьми років війни на Донбасі. Але відзначимо. Попри все. Бо українців не зламати.
День Української Державності буде утверджувати зв’язок українців, які живуть тепер, з багатьма поколіннями нашого народу. Понад тисячу років державотворчому досвіду українців, нашій культурі, нашій самобутності, українському характеру.
Зараз у багатьох подвигах наших воїнів, у мудрості наших людей у боях, навіть просто в розмовах звичайних українців про те, що відбувається, ми можемо побачити, ми можемо почути і зрозуміти приклади таких же характерів, але сотні років тому. Можемо побачити приклади такої ж хоробрості, такого ж ставлення до життя, і, найголовніше, – ставлення до України й до ворога.
Лише ті, хто абсолютно не знає правди історії й абсолютно не відчуває її сенсу, могли ухвалити рішення атакувати нас. Після всього, що пройшов наш народ, після всього, чого ми навчилися за століття. Українці ніколи не віддадуть своєї незалежності. І не зламаються зсередини, як це бувало не раз. Не цього разу!
Берегти єдність зараз, працювати разом на перемогу – це найважливіше національне завдання, яке всі ми обов’язково виконаємо.
А отже, зможемо зробити те, що не вдавалося зробити раніше попереднім поколінням. Це стосується й нашого захисту в цій війні за незалежність, і нашого руху в об’єднану Європу, до повноправного членства у ЄС, і нашої здатності стати однією з найбільш сучасних держав світу.
Немає зараз тих, хто в цьому сумнівався б. Є лише ті, хто сперечається, як цього досягнути. Це буде. Це ознака віри в Україну – не тільки нашої власної віри.
Навіть окупанти визнають, що ми переможемо. Ми чуємо це в їхніх розмовах – постійно, у тому, що вони розповідають своїм близьким, коли зв’язуються з ними.
Тож не розслабляємось і, як і кожного дня протягом пʼяти місяців, робимо все, щоб завдати ворогу якнайбільших втрат і щоб зібрати для України якнайбільше підтримки.
Цього тижня будуть важливі візити партнерів, будуть важливі переговори, а найважливіше – буде подальше просування українських позицій. На фронті, в дипломатії, в економіці.
Я вдячний усім, хто захищає нашу державу!
І бажаю всім нам, всім українцям, результативного нового тижня.
Слава Україні!

28 липня встановлено святковим днем — Днем Української Державності!
Інші новини чер. 2022

28 липня встановлено святковим днем — Днем Української Державності!

Народні депутати України ухвалили відповідний Закон про внесення зміни до статті 73 Кодексу законів про працю України щодо встановлення святкового дня - Дня Української Державності (реєстр. № 5864). Як зазначається у пояснювальній записці, в умовах...

23 травня - День Героїв. Свято на честь українських вояків — борців за волю України
Інші новини травень. 2021

23 травня - День Героїв. Свято на честь українських вояків — борців за волю України

Це день пам'яті всіх українців, що присвятили своє життя боротьбі за свободу та незалежність України. Передусім це свято лицарів Київської Русі, козаків Гетьманської Доби, опришків, українських січових стрільців та вояків Армії УНР, УПА та діячів...

15 лютого - День вшанування учасників бойових дій на території інших держав
Інші новини лют. 2020

15 лютого - День вшанування учасників бойових дій на території інших держав

Відповідно до Указу Президента України від 11.02.2004, 15 лютого в Україні відзначається День вшанування учасників бойових дій на території інших держав. Цей день не випадковий. Він приурочений до річниці виведення військ СРСР з Афганістану. З 1979...

0 Коментарів

Ми у соцмережах

Пошук на сайті

Випадкові новини

Авторизація