Газ вимагає обережності!
13 вер, 2022 0 Коментарів 863 Перегляди

Газ вимагає обережності!

Долинське відділення  АТ "Івано-Франківськгаз" з 15 вересня по 15 жовтня 2022 року проводить місячник з безпечного і заощадливого користування газом в побуті. У зв’язку з цим адміністрація відділення нагадує основні правила користування газовими приладами.
Насамперед приміщення, де встановлені газові прилади, повинні постійно провітрюватися, а квартирки або фрамуги вікон залишатися відкритими. Для запобігання утворення і отруєння чадним газом необхідно перевіряти наявність тяги в димових і вентиляційних каналах до і під час користування газовими приладами. Кожний споживач може перевірити за допомогою легкої смужки паперу. ЇЇ слід прикласти до отвору димоходу. Якщо папір втягується, то тяга є, залишається нерухомою – тяги нема, відхиляється у приміщення – тяга зворотна. У разі відсутності тяги чи наявна зворотна тяга користуватися газовими приладами категорично забороняється.

ПАМ’ЯТАЙТЕ: Найменше порушення правил безпечного користування газовими приладами  може стати причиною отруєння чадним газом, пожежі або вибуху, призвести до значних матеріальних збитків і смертельних наслідків.
Особи, які користуються побутовими газовими приладами, зобов’язані:
  1. Пройти інструктаж на підприємстві газового господарства і ознайомитися з інструкцією по експлуатації встановленого в квартирі (будинку) газового обладнання.
  2. Забезпечувати зберігання і утримання в чистоті газового обладнання.
  3. Постійно провітрювати приміщення, де встановлені газові прилади, користуватися ними тільки при відкритих кватирках або фрамугах.
  4. Використовувати газові прилади тільки за призначенням.
  5. При несправності газового обладнання викликати працівників підприємства газового господарства.
  6. У разі появи запаху газу або раптовому припиненні подачі газу негайно повідомляти аварійну газову службу за телефоном 104 
  7. Допускати в квартиру працівників підприємства газового господарства для огляду та ремонту газопроводів і газового обладнання (після пред’явлення ними службових посвідчень).
  8. Всі роботи пов’язані з додатковим встановленням газових приладів або реконструкцією газових мереж, виконують  тільки працівники відділення.
КАТЕГОРИЧНО ЗАБОРОНЯЄТЬСЯ
  1. Допускати до користування газовими приладами дітей дошкільного віку, осіб, що не контролюють свої дії, а також тих, хто не пройшов інструктаж і не знає правил їх безпечного використання.
  2. Проводити самочинну газифікацію будинку (квартири), заміну і ремонт газового обладнання.
  3. Самовільно переставляти газові прилади, здійснювати перепланування приміщень, де встановлені газові прилади.
  4. Вносити зміни в конструкцію газових приладів, змінювати влаштування димових та вентиляційних каналів, заклеювати отвори вентиляційних каналів, замуровувати “кишені” та люки які призначені для чистки димоходів.
  5. Користуватися газовими приладами при закритих вікнах, кватирках, фрамугах.
  6. Перевіряти тягу вентиляційних каналів запаленим сірником.
  7. Застосовувати відкритий вогонь для виявлення місць витоку газу.
  8. Відключати автоматику безпеки і регулювання приладу, користуватися газом при несправних газових приладах.
  9. Користуватися газовими приладами з відводом продуктів згорання в димохід при відсутності тяги і щілини (підрізу) в нижній частині дверей.
  10. Користуватися газом при порушенні штукатурки і наявності тріщин в газифікованих печах і димоходах.
  11. Залишати без нагляду працюючі газові прилади, не обладнані автоматикою безпеки і регулювання.
  12. Навантажувати газопроводи, прив’язувати до них мотузки.
  13. Використовувати газ і газові прилади не за призначенням, користуватися газовими плитами для опалення приміщень.
Виявивши в приміщенні  запах газу, негайно припиніть користуватися газовими приладами; закрийте всі газові крани, відчиніть вікна і двері для провітрювання приміщень, не запалюйте вогонь, не вмикайте і не вимикайте світло та електроприлади, не користуйтесь електродзвониками. Одразу повідомте аварійну службу за номером 104. 

Незабаром починається опалювальний період. Важливим питанням являється періодичний огляд і чищення димовентиляційних каналів в багатоквартирних будинках. 
У зв’язку з цим хочеться попередити всіх мешканців багатоквартирних будинків, що до початку опалювального сезону 1.10.2022р  згідно з п.6.1 та 6.8 «ПБСГ» повинні бути обстежені, а при потребі прочищені всі димові і вентиляційні канали та представлені акти на всі квартири без винятку.
Тому просимо, всіх Мешканців багатоквартирних будинків забезпечити доступ   спеціалізованим підприємствам  до квартир, дати можливість виконати перевірку, прочистку димовентиляційних каналів, щоби в подальшому часі не виникало конфліктів між споживачами і управлінням газового господарства.                                                      

Держспецзв’язку інформує, що робити у разі відкриття посилання з вірусом
Інші новини чер. 2022

Держспецзв’язку інформує, що робити у разі відкриття посилання з вірусом

Держспецзв’язку дає відповіді на найпоширеніші запитання українців щодо протидії загрозам у кіберпросторі, безпечного користування телефонами, інтернетом та інші. Здається, я відкрила посилання з вірусом. Що робити в такому випадку? Чи можна його...

Про що повинні подбати батьки напередодні літніх канікул
Інші новини чер. 2020

Про що повинні подбати батьки напередодні літніх канікул

Вже наступного тижня у школярів розпочинаються літні канікули. В цей період дорослим слід поміркувати над тим, як забезпечити безпечне дозвілля для своїх дітей. Саме час провести з ними профілактичні бесіди та роз’яснити їм правила поведінки в...

Про дотримання правил безпечного поводження з вибухонебезпечними або невідомими предметами
Інші новини травень. 2020

Про дотримання правил безпечного поводження з вибухонебезпечними або невідомими предметами

З початку 2020 року на території Долинського району та Болехівської міської ради піротехніками вилучилучено та знищено вже 94 вибухонебезпечні предмети. Нагадуємо про важливість дотримання правил безпечного поводження з вибухонебезпечними або...

0 Коментарів

Ми у соцмережах

Пошук на сайті

Випадкові новини

Авторизація