Вічна слава ГЕРОЯМ! Не забудемо…. Не пробачимо….
14 жов, 2022 0 Коментарів 833 Перегляди

Вічна слава ГЕРОЯМ! Не забудемо…. Не пробачимо….

    14 жовтня Україна відзначає День захисників і захисниць, згадуючи всіх, хто в різні часи обороняв та боронить нині наш суверенітет і територіальну цілісність. Ми маємо унікальну історію воїнства. Кожна її сторінка сповнена звитягами різних поколінь оборонців рідної землі, які сформували особливий характер та образ сучасних захисників і захисниць. Їхніми провідними рисами є патріотизм і відчайдушність, відвага і честь. Дух боротьби передається з покоління в покоління, від батька – до сина, від матері - до доньки. Високу ціну свободи заплатив наш народ протягом віків та платить сьогодні, відстоюючи суверенітет та територіальну цілісність української держави. 
У день захисників і захисниць України ми схиляємо голову перед подвигом захисників усіх поколінь та пам’ятаємо кожного Героя нашої громади, який віддав своє життя за свободу нашого народу в боротьбі з російським агресором. 
У бою поблизу с. Новогнатівка, що під Волновахою Донецької області у ніч з 17 на 18 липня 2015 року від отриманих травм, несумісних з життям загинув КУЛАК Артем Ярославович. Артем народився 26 жовтня 1985 року в с. Гузіїв. Служив у 72-їй механізованій бригаді, яка дислокувалася в Білій Церкві.  Мужній захисник мав активну життєву позицію, відстоював справедливість, захищав рідну землю до останнього. Похоронили Артема на сільському кладовищі в рідному селі поруч з його матір’ю. У воїна залишилися батько і двоє старших братів. 
24 вересня 2016 року в Мар’їнському районі Донецької області загинув мешканець села Тисів УХАНСЬКИЙ Степан Федорович. Степан народився в с. Тисів 02 березня 1972 року. Служив в 10-ій окремій гірсько-штурмовій бригаді. Заплатив найвищу ціну за нашу свободу, за право жити в незалежній державі. На службі він виявляв стійкість та мужність, був прикладом для інших. Похоронили Степана в рідному Тисові . У нього залишилася мама та  брат.
 У бою під Ізюмом осколок ворожого артилерійського снаряду 05 червня 2022 року обірвав життя  жителя с. Бубнище Миколи Петровича ІВАНІВА.Він був вольовим, наполегливим та принциповим військовослужбовцем, авторитетом для своїх побратимів, гарним другом для товаришів по службі. Народився Микола Петрович 29 листопада 1964 року в с Козаківка. 
 У воїна залишилася дружина, двоє дітей та двійко онуків, які з надією чекали на повернення свого Героя. Похоронили Героя в с. Бубнище. 
8 липня 2022 року на Миколаївщині під час виконання бойового завдання віддав життя за Україну житель м. Болехова ЯНИШИН Богдан Зеновійович. Народився Богдан 26 листопада 1991 року в м. Болехові.
Незважаючи на молодий вік Богдан був прикладом для інших побратимів, його бойовий дух вражав стійкістю і мужністю. Він з легкістю брався за будь-яке доручене йому завдання, адже мав бойовий досвід, який здобув   під час служби у зоні АТО. За участь у АТО був нагороджений медаллю «Учасник АТО». Від Івано-Франківської облдержадміністрації отримав медаль «За бойову звитягу». А медаль «За службу державі» бійцю вручили за те, що на блокпосту затримав велику вантажівку, яка везла допомогу сепаратистам. У Богдана залишилися батько, молода дружина, брат.
У бою на південних рубежах нашої країни 25 серпня 2022 року від пострілу з танка загинув житель селаТисів ПРОКІПЧИН Іван ВасильовичНародився Іван 12 лютого 1980 року в с. Тисів. Під час Революції Гідності Іван виборював право на Майдані за суверенний і європейський шлях нашої держави, за гідне і щасливе майбутнє її громадян. З перших днів 2014 року записався до лав Збройних Сил України, захищав від ворога Донецьку та Луганську область. Коли ворог підступно вдерся 24 лютого 2022 року на територію нашої держави, він без вагань вступив до лав Київської територіальної оборони, служив кулеметником 206 батальйону територіальної оборони.  З усією відвагою та мужністю виконував свій обов’язок, був прикладом мужності для своїх побратимів.  Похоронили воїна в рідному селі Тисів. В Івана залишилася мати, батько, син, дружина, брат.
    В районі населеного пункту Спірне Донецької області  3 жовтня 2022 року захищаючи Батьківщину під час обстрілу з ворожого танка трагічно обірвалося життя  Героя, мужнього захисника, жителя м. Болехова ЦИБИКА Василя Ярославовича.  Народився Василь 18 лютого 1978 року в м. Болехові. Виявивши мужність і стійкість Герой ціною власного життя виконав бойове завдання. Похоронили воїна з почестями на міському кладовищі. У Василя залишилася мама, брати.
8 жовтня 2022 року,  захищаючи Україну від ворога, у бою за незалежність рідної країни в населеному пункті Берестове Бахмутського району Донецької області загинув болехівчанин РИНЗАК Роман Богданович. Під час артилерійського обстрілу, завданого нещадним окупантом, хлопець отримав поранення несумісні з життям. Народився Роман 28 лютого 1998 року в м. Болехові.
Роман, як і багато інших його побратимів, мріяв про вільну незалежну Україну, будував плани на майбутнє, але не судилося їм здійснитись, бо поклав своє молоде життя за незалежність та свободу нашої держави. Він з перших днів війни служив правдою та волею за нашу Україну, за спокій сердець та за майбутнє кожного українця.
Російський агресор забрав люблячого сина у матері та брата у сестер, в громади - відважного захисника…
 Схиляємо голови перед подвигом кожного Героя. Їхні імена назавжди будуть вписані в історію визвольної боротьби України…Вони навічно залишаються в строю, на захисті рідної землі. Вони просто покидають поле битви, щоб оберігати Україну на небесах…  Будемо пам’ятати кожного із вас, славні воїни, що віддали життя за рідну землю. 
Не забудемо… Не пробачимо ворогу….

Збройні сили України та Українська повстанська армія – війна за майбутнє і минуле
Інші новини жов. 2022

Збройні сили України та Українська повстанська армія – війна за майбутнє і минуле

14 жовтня ми на державному рівні відзначатимемо дві дати, які нероздільно пов’язані військовими традиціями, героїзмом, історією воїнства, боротьбою за державність – День захисників і захисниць України й 80-річчя створення Української повстанської...

Де б ти не був - віддай дань тим, хто загинув за Україну
Інші новини сер. 2020

Де б ти не був - віддай дань тим, хто загинув за Україну

29 серпня 2020 року – День пам’яті захисників України, які загинули в боротьбі за незалежність, суверенітет і територіальну цілісність України Відповідно до Указу Президента України та розпорядження Кабінету Міністрів «Про заходи з відзначення у...

29 серпня 2020 року – День пам’яті захисників України, які загинули в боротьбі за незалежність, суверенітет і територіальну цілісність України
Інші новини сер. 2020

29 серпня 2020 року – День пам’яті захисників України, які загинули в боротьбі за незалежність,

На підтримку ініціатив громадськості та з метою гідного вшанування пам'яті військовослужбовців і учасників добровольчих формувань, які загинули в боротьбі за незалежність, суверенітет і територіальну цілісність України, увічнення їх героїзму,...

0 Коментарів

Ми у соцмережах

Пошук на сайті

Випадкові новини

Авторизація