Болехівчани взяли участь у Всеукраїнському вишкільному таборі «Нащадки козацької слави»
20 чер, 2016 0 Коментарів 694 Перегляди

Болехівчани взяли участь у Всеукраїнському вишкільному таборі «Нащадки козацької слави»

З 13 по 18 червня у Житомирі проходив Всеукраїнський патріотичний вишкільний табір для призивної молоді «Нащадки козацької слави». З усієї України зібралися команди юнаків та дівчат (понад 200 чоловік), щоб загартуватися, пройти вишкіл, познайомитися з основами військової справи, отримати досвід виживання у польових умовах та уроки з володіння зброєю.
Івано-Франківську область у складі 7 чоловік у даному заході представляла молодіжна громадська організація «Сонячна Січ» з м.Болехова.
Одразу після поселення у казармах, до кожної команди був представлений курсант, який керував діями та направляв своїх підопічних протягом усього вишколу.
В перший же день між усіма 27-ми командами пройшли змагання зі стрільби із страйкбольних автоматів по мішенях, смуги перешкод та перетягування канату. У смузі перешкод команда МГО «Сонячна Січ» посіла 3 місце, а у перетягуванні канату – 1 сходинку.
Наступного дня, після сніданку та зарядки на плацу Житомирського військового інституту ім. С. П. Корольова провели показовий штурм військового блокпосту терористів за допомогою спецтехніки. Саме так відбулось офіційне відкриття Всеукраїнського патріотично-вишкільного табору “Нащадки козацької слави”.
На урочистому відкритті учасників змагань привітали начальник відділу національно-патріотичного виховання Міністерства сім’ї, молоді та спорту Микола Ляхович, заступник голови Житомирської обласної державної адміністрації Ярослав Лагута та начальник військового інституту імені С. П. Корольова генерал-майор Юрій Даник.
В країні, щодо якої здійснена військова агресія, подібні заходи дуже важливі. У минулому році було закладено 10 млн. грн бюджетних коштів на фінансування саме таких заходів. Міністерство провело відкритий конкурс. Було понад 200 проектів і з них  відібрали 51. Проект “Нащадки козацької слави” був серед тих, хто отримав найбільше балів. Члени конкурсної комісії підтримали його ще й тому, що він проходитиме на базі легендарної 95 бригади. Тобто на базі тієї військової частини, яка першою зустріла російську терористичну агресію та дала їй відсіч”, - пояснив Ляхович.
Він також зазначив, що приділяти увагу потрібно не лише фізичному вишколу, алей й формування свідомості у молоді, адже кидати гранату навчити можна кого завгодно.
«Це зустріч молоді для вишколу, як патріотів і майбутніх захисників Вітчизни. Це захід багатогранний. Тут і навчання вмінню виживати у складних умовах побуту, а також і культурний розвиток. Навчатимуть учасників фахівці, які мають досвід бойових дій, педагогічної діяльності, тренери, фахівці з фізичної підготовки, протимінної безпеки. Діти налаштовані дуже патріотично, вони розумні і гарні», – розповів начальник Житомирського військового інститут ім. С. П. Корольова, генерал-майор Юрій Даник.
Після відкриття ми ходили в гості до 95-ї окремої аеромобільної бригади де інструктори навчали нас основ парашутної справи, а також показали нам свій музей.
У середу всі дружно відправились до навчальних місць загальновійськового полігону Високомобільних десантних військ Збройних Сил України, де були розподілені на 4 групи та по коловій системі пройшли наступні навчальні вишколи:
1. Стрільба із АК-74 із положення стоячи та із коліна. Кожному видавався бронежилет, каска та 21 бойовий патрон.
2.  Розповідь про РПГ та підствольний гранатомет АК та їх наочна демонстрація зі стрільбою.
3. Симуляція бою в умовах міста у парі. Кожному видавався бронежилет, каска та 20 бойовий патронів.
4. Стрільба із положення лежачи по мішені.
5. Розповідь та наочна демонстрація поводження із автоматом, правильність пересування, займання бойового положення, тощо.
6. Розповідь та наочна демонстрація видів озброєнь нашої армії.
У четвер учасники табору мали змогу побачити як стрибають з парашутами військовослужбовці ВСУ. Крім цього нам розповіли про будову парашута, етапи посадки парашутистів у вертоліт МІ-8, їхнє десантування та приземлення. 
Після обіду ж відбулось урочисте закриття Всеукраїнського патріотичного вишкільного табору «Нащадки козацької слави».
Учасники заходу на власному досвіді змогли пройти військовий вишкіл, отримати навички основних військових професій, фізично та морально загартувати себе на навчальних місцях загальновійськового полігону ВДВ.
На урочистому закритті молодь привітали представники Командування Високомобільних десантних військ ЗС України, Житомирського військового інституту імені С. П. Корольова, відділу молодіжної і сімейної політики управління сім’ї молоді та спорту Житомирської ОДА, спортивно-патріотичного клубу «Хоробрі серця» імені Героїв АТО.
Представники усіх команд були заохочені пам’ятними грамотами, зокрема, від начальника Генерального штабу — Головнокомандувача Збройних Сил України генерала армії України Віктора Муженка.
Наступного дня, перед від’їздом, ми встигли відвідати музей космонавтики імені Сергія Павловича Корольова та Гідропа́рк — парк у Житомирі, розташований біля р.Тетерів.
Роз’їжджались по домівках учасники команд, які представляють всі регіони України переконані в тому, що для захисту держави потрібно загартовувати свій дух, силу, волю, моральні, фізичні та психологічні якості. Всі вони отримали багато приємних вражень і мають надію зустрітись наступного року!


У с.Підбереж пройшов відкритий патріотичний вишкіл для молоді

17 квітня 2016 року молодіжна громадська організація «Сонячна Січ», в рамках реалізації проекту «Національно-патріотичне виховання» Всеукраїнської інформаційно-профілактичної акції "Відповідальність починається з мене", провела великий відкритий...

У Болехові відбулися військово-спортивні змагання

03 липня 2016 року на міському стадіоні м.Болехова відбулися військово-спортивні змагання для дітей та юнацтва з нагоди відзначення на Болехівщині 75-ої річниці проголошення у м.Львові Акта відновлення української Держави та створення Українського...

У Болехові пройшли військово-спортивні, національно-патріотичні змагання «Воїн»

4 жовтня 2019 року на території Прикарпатського лісогосподарського коледжу пройшли військово-спортивні, національно-патріотичні змагання «Воїн» присвячені святкуванню 648-ї річниці м.Болехова. На жаль, бажання взяти участь у даному заході виявили...

0 Коментарів

Ми у соцмережах

Пошук на сайті

Авторизація