«Прозорість та Підзвітність»: Робоча група продовжує аналізувати тендерні закупівлі у прикарпатських громадах
15 гру, 2023 0 Коментарів 165 Переглядів

«Прозорість та Підзвітність»: Робоча група продовжує аналізувати тендерні закупівлі у прикарпатських громадах

Сьогодні під керівництвом заступника голови обласної державної (військової) адміністрації Вадима Созоника відбулося чергове засідання робочої групи «Прозорість та підзвітність».

За словами Вадима Созоника, завдяки роботі робочої групи «Прозорість та підзвітність», враховуючи рекомендації щодо оптимізації видатків бюджету громади, були скасовані тендерні закупівлі на будівництво оглядової вежі у релігійному історичному центрі однієї з територіальних громад області. Таким чином кошти, які передбачалися на це будівництво, - а це 586 тис. грн., - будуть повернуті до обласного бюджету, 318 тис грн – спрямують на підтримку Збройних сил України. Також ця громада запланувала у наступному році виділити фінансовий ресурс на підтримку українських військових у розмірі майже 5 млн. грн, розробивши місцеву цільову програму.

Під час засідання керівники структурних підрозділів облдержадміністрації, Управління Західного офісу Держаудитслужби в області та правоохоронних органів заслухали інформацію про надходження і використання місцевих бюджетів, зокрема надходжень від військового ПДФО.

Робоча група спільно з головами територіальних громад, районних державних (військових) адміністрацій проаналізувала використання коштів у трьох громадах області, зокрема, Вигодській (Калуського району), Ворохтянській (Надвірнянського району) територіальних громад, а також П’ядицькій (Коломийського).

Мовилося про низку закупівель, які проводяться в громадах щодо благоустрою територій, капітального ремонту закладів освіти, придбання різноманітної оргтехніки. Наголошувалося на потребах військових ЗСУ та збільшенні фінансування задля придбання необхідних автомобілів, тактичного обладнання, дронів та іншої важливої техніки.

Проаналізувавши спрямування фінансового ресурсу, робоча група рекомендувала головам громад переглядати доцільності закупівель, за можливості відмінити тендерні процедури та скерувати кошти для потреб захисників, зокрема й на наступний рік.

Додамо, що робоча група «Прозорість та підзвітність» продовжує контролювати процеси закупівель, використання коштів , якість проведених ремонтів, забезпечуючи прозорість й ефективність витрачання бюджетних коштів. До цього процесу може долучитися і громадськість краю через Google форму (за посиланням https://docs.google.com/.../1FAIpQLScOqGDM434tOm.../viewform ), вказавши посилання на недоцільну у воєнний час закупівлю.

Повідомити про недоцільність закупівлі можна, заповнивши спеціальну форму

На адресу обласної військової адміністрації надходять численні звернення від громадських організацій та активістів щодо недоцільності проведення певних закупівель у громадах. З огляду на це на офіційному сайті @облдержадміністрації створено...

Результати роботи групи "Прозорість і підзвітність": територіальні громади області збільшують

Під керівництвом голови обласної державної адміністрації – начальниці обласної військової адміністрації Світлани Онищук відбулося чергове засідання робочої групи "Прозорість та підзвітність", на якій розглянули витрати на оборонців від...

Розпоряджатись бюджетними коштами ефективно, а передусім задля зміцнення обороноздатності країни в

Розпоряджатись бюджетними коштами ефективно, а передусім задля зміцнення обороноздатності країни в умовах війни На цьому сьогодні наголосила голова обласної державної адміністрації - начальниця обласної військової адміністрації Світлана Онищук під...

0 Коментарів

Ми у соцмережах

Пошук на сайті

Випадкові новини

Веселі старти

Веселі старти

21 бер, 2024 0

Авторизація