Розпоряджатись бюджетними коштами ефективно, а передусім задля зміцнення обороноздатності країни в умовах війни
10 лис, 2023 0 Коментарів 187 Переглядів

Розпоряджатись бюджетними коштами ефективно, а передусім задля зміцнення обороноздатності країни в умовах війни

Розпоряджатись бюджетними коштами ефективно, а передусім задля зміцнення обороноздатності країни в умовах війни
На цьому сьогодні наголосила голова обласної державної адміністрації  - начальниця обласної військової адміністрації Світлана Онищук під час навчань для голів територіальних громад Прикарпаття та представників структурних підрозділів ОВА у межах роботи групи «Прозорість та підзвітність».

На порядку денному було  два питання: відповідальність у сфері закупівель та повноваження органів державного фінансового контролю, а також дотримання правил етичної поведінки розпорядниками бюджетних коштів. 

"Сьогодні громади, які отримують чималі надходження від податків військовослужбовців, мають максимально спрямувати ці кошти на підсилення війська та безпекові питання. Прагнемо на всіх рівнях синхронізувати роботу в цьому напрямку", - підкреслила очільниця Прикарпаття.

На переконання Світлани Онищук, підсилення військових формувань - це те, що береже життя наших воїнів, дозволяє їм ефективно давати відсіч ворогові й тим самим наближує справедливу перемогу України.

Мовилося про моніторинг процедур публічних закупівель товарів, робіт та послуг через систему Prozorro. Зауважувалося,  що моніторинг складається з перевірки тендерної документації, розгляду пропозиції та укладання договору. Йшлося і про законодавчі аспекти щодо контролю та  відповідальності за фінансові порушення посадових осіб в умовах воєнного стану. 

Важливо зазначити, що ці навчальні  курси відбулися у рамках реалізації завдань робочої групи «Прозорість та підзвітність», яка була створена при Івано-Франківській обласній державній (військовій) адміністрації цьогоріч у жовтні.  

До речі, наскільки активно громади долучаються до фінансової підтримки наших воїнів, – це питання розглянуть завтра під час засідання робочої групи.

На Івано-Франківщині – військові навчання, – Світлана Онищук

На Прикарпатті сьогодні відбуватимуться військові навчання. Про це повідомила голова обласної державної адміністрації - начальник обласної військової адміністрації Світлана Онищук. «Якщо ви сьогодні чутимете звуки вибухів в час, коли немає...

Вдячні тим, хто тримає духовний тил, – Світлана Онищук обговорила з духовенством Великдень в умовах

Голова обласної військової адміністрації Світлана Онищук зустрілася з представниками релігійних організацій Прикарпаття. Йшлося про організацію проведення в області Великодніх свят в умовах воєнного стану.Зазначалося, що правоохоронні органи у ці...

Світлана Онишук закликала до єдності та консолідації зусиль задля подолання загроз гібридної війни

Як відомо, учора Президент України Володимир Зеленський підписав Указ №53/2022 «Про невідкладні заходи щодо консолідації українського суспільства», згідно з яким 16 лютого 2022 року оголошено Днем єднання. З метою посилення консолідації українського...

0 Коментарів

Авторизація