Прийнято Закон «Про внесення змін до деяких законів України щодо введення заборони на суцільну вирубку ялицево-букових лісів на гірських схилах Карпатського регіону»
31 жов, 2019 0 Коментарів 604 Перегляди

Прийнято Закон «Про внесення змін до деяких законів України щодо введення заборони на суцільну вирубку ялицево-букових лісів на гірських схилах Карпатського регіону»

Законом вдосконалено заходи щодо охорони ялицево-букових лісів на гірських схилах Карпатського регіону від суцільного вирубування як з підприємницькими, так і з оздоровчими цілями.
Законом внесено зміни до законів України «Про природно-заповідний фонд України» та «Про мораторій на проведення суцільних рубок на гірських схилах в ялицево-букових лісах Карпатського регіону».
Цими змінами, зокрема: забороняється проведення рубок головного користування в господарській зоні національних природних парків, у заказниках, проведення суцільних рубок головного користування ялицево-букових лісів на стрімких схилах Карпатського регіону; визначається зміст термінів «ялицево-букові деревостани», «суцільні рубки», «рубки формування та оздоровлення лісів» тощо.
Проект Закону зареєстровано за №0873.

Уряд затвердив Державну програму розвитку українських Карпат до 2022 року та ухвалив низку важливих

20 жовтня на своєму засіданні Кабінет міністрів України затвердив Державну програму розвитку регіону українських Карпат на 2020-2022 рік. Програма спрямована на покращення соціального та економічного розвитку українських Карпат, підвищення...

Денис Шмигаль: Після 1 листопада лісогосподарські підприємства зможуть здійснювати реалізацію

На виконання Указу Президента України Володимира Зеленського від 09.07.2019 року № 511 «Про деякі заходи щодо збереження лісів та раціонального використання лісових ресурсів», з метою збереження лісів та забезпечення раціонального використання...

Дороги, туризм, екологія і вівчарство: чого Прикарпаття очікує від Державної програми розвитку

Понад 15 млрд грн необхідно для вирішення нагальних проблем гірських територій Прикарпаття. Саме на таку суму Івано-Франківська обласна державна адміністрація разом з районними адміністраціями і районними радами, а також органами місцевого...

0 Коментарів

Ми у соцмережах

Пошук на сайті

Випадкові новини

Авторизація