В області презентували регіональну Червону книгу
10 бер, 2020 0 Коментарів 810 Переглядів

В області презентували регіональну Червону книгу

В Івано-Франківському обласному управлінні лісового та мисливського господарства заступник директора з наукової роботи Галицького природного національного парку Володимир Бучко представив лісівникам один з природоохоронних документів «Червону книгу Івано-Франківської області». Про це повідомляють у пресслужбі Івано-Франківського ОУЛМГ.
Над нею науковці працювали сім років. У зборі інформації фахівцям також допомагали лісівники державних лісогосподарських підприємств обласного управління.
За словами науковців, на сьогодні понад три сотні видів прикарпатських тварин на межі зникнення. Кожен третій – регіонально рідкісний вид.
Володимир Бучко зауважив, що регіональна Червона книга відрізняється від інших книг кадастром знахідок. На підставі цієї інформації будь-яка школа чи лісництво може укласти власну Червону книгу. Також видання стане у нагоді школярам, педагогам, оскільки 60 сторінок містять детальну інформацію про фізико-географічні особливості Івано-Франківщини.
На Прикарпатті налічується майже п’ять сотень територій та об’єктів природно-заповідного фонду. Всі вони позначені на карті області у «Червоній книзі Івано-Франківської області». Найбільшими оазисами життя тварин є Бурштинське водосховище та Касова гора.

Підраховано кількість диких тварин у лісах Прикарпаття

У мисливських угіддях державних підприємств Івано-Франківського обласного управління лісового та мисливського господарства та інших користувачів мисливських угідь Прикарпаття закінчився облік чисельності диких мисливських тварин. До таксаційних...

Дубовецька ОТГ отримала висновок ОДА

Сорокова за рахунком об’єднана територіальна громада Прикарпаття отримала висновок обласної державної адміністрації. Дубовецька ОТГ Галицього району отримала висновок Івано-Франківської облдержадміністрації про відповідність рішень про добровільне...

Денис Шмигаль: Після 1 листопада лісогосподарські підприємства зможуть здійснювати реалізацію

На виконання Указу Президента України Володимира Зеленського від 09.07.2019 року № 511 «Про деякі заходи щодо збереження лісів та раціонального використання лісових ресурсів», з метою збереження лісів та забезпечення раціонального використання...

0 Коментарів

Ми у соцмережах

Пошук на сайті

Випадкові новини

Веселі старти

Веселі старти

21 бер, 2024 0

Авторизація